FTC: „Doll nem a kispadra igazolt új játékosokat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.28. 12:59
A Ferencváros labdarúgócsapatának másodedzője, Máté Csaba a tavaszi szezonkezdetről, az új igazolásokról és Thomas Doll vezetőedzőről is beszélt a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

„Nagyon fontos volt a Videoton elleni győzelmünk, így reális esélyünk maradt a dobogón végezni. Nagyon várjuk a szezonkezdést, kiemelt fontosságú az első meccsünk a Győr ellen. Az élmezőnyben egyetlen csapat sem gyengült szerintem, még a Haladás sem. Nekünk a kiscsapatok ellen kell javulnunk. Az biztos, ennyi kapott góllal nehéz a dobogóra kerülni, úgyhogy a védelem erősítése mellett az egész csapatnak jobban kell védekeznie a tavasszal. Hogy ki lesz a fazonszabász a középpályán? A mai futballból kiveszőben van a régi idők tízese, egy emberre nem akarunk ekkora felesleges terhet tenni. A kreativitást elsősorban Holmantól, Leonardótól várjuk” – mondta Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának másodedzője a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

„A nyolchetes felkészülés időt adott Thomas Dollnak, hogy megismerje a játékosokat, utána posztokra igazoltunk, fontosnak tartom, hogy a négyből közülük három magyar focista, fiatal tehetség is van köztük – ez irányt mutat. Az újaknak valós esélyük van a kezdőcsapatra, Doll ugyanis nem a kispadra igazolt. Stabil kezdőkapus? Eldőlt. Kiderül hamarosan. A fiatalok közül Csilus Tamás, Péter Antal és Nagy Dominik lehet közel az első csapathoz – jelezte az FTC pályaedzője, aki a meghatározó embernek számító, eddig jobbára belső védőként szereplő bosnyák Muhamed Besic új posztjáról is beszélt.

„Szerintem ízlett Besicnek a szélső hátvéd feladata, alternatíva a jobbhátvéd posztjára és megvan az esélye arra, hogy a szélen nemzetközi szinten is jegyzett focistává váljon. Thomas Doll valóban úgy gondolkodik, hogy a védelem közepén magasabb hátvédekre van szükség a beívelések, fejelések miatt – ez Besic pozícióváltásának egyik oka, más kérdés, hogy magyar szinten belül is simán megoldja a feladatokat, de a szélen két szintet is ugorhat nemzetközileg, hosszabb távon ez neki is jobb lehet, mi pedig a futómennyiségét, támadószellemét is kihasználhatjuk” – fogalmazott Besiccsel kapcsolatban.

A Ferencváros vasárnap a Győri ETO ellen kezdi meg a tavaszi szezont a Puskás-stadionban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Laczkó Zsolt (Padova – Olaszország), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország, kölcsönbe), Ugrai Roland (Haladás)
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, Petrolul Ploiesti – Románia), Grúz Tamás (szolnoki kölcsön után Vasas – kölcsönbe), Jack Tuijp (holland, Ferencváros II), Arsenio Valpoort (holland, Ferencváros II)
Kiszemeltek:
LABDARÚGÓ NB I, 18. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Február 28., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–MVM-Paks (Tv: Sport1)Erdős József
Március 1., szombat
14.00

Budapest Honvéd–Újpest FC (Tv: M1)

Kassai Viktor
16.00
Kaposvári Rákóczi–Lombard Pápa Fábián Mihály
16.00
Szombathelyi Haladás–MTK Budapest (Tv: Sport1)Farkas Ádám
18.00
Pécsi MFC–Videoton FC (Tv: Sport1) Andó-Szabó Sándor
20.00
Mezőkövesd–KTE-Phoenix Mecano (Tv: Sport1)Iványi Zoltán
Március 2., vasárnap
16.30
Ferencváros–Győri ETO FC (Tv: M1)Solymosi Péter
18.30
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC-Teva (Tv: Sport2) Vad II István
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik