Vad II: A Viditől Carillo a kispadba ütött, Caneira az ajtóba rúgott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 09:25
null
Vad II István több ítéletét is vitatták a fehérvári játékosok a Debrecen elleni, 2–1-re elveszített meccsen (Fotó: Török Attila)
Mint arról a Nemzeti Sport már beszámolt, a vasárnapi DVSC-Teva–Videoton (2–1) rangadó nem ért véget a lefújáskor, Vad II István játékvezetőnek a szokásos könyvelnivalókon – gólok, cserék, büntetőlapok – kívül is volt mit írnia a jelentésébe. A tíz sárga lapos figyelmeztetés beírása után látott neki a bíró a jegyzőkönyv alján található, egyéb megjegyzések számára fenntartott hely kitöltéséhez. A játékvezetőknek itt kell beszámolniuk a kiállítások történéseiről, illetve a lappal nem szankcionált cselekményekről. Vad II István három esetről számolt be.

„A tartalék játékvezető jelzése alapján a mérkőzés 83. percében a Videoton kispadján helyet foglaló Carillo Milan Juan Antonio (edző) többszöri figyelmeztetés után, egy ítéletet követően üvöltözve reklamált, majd indulatosan ököllel beleütött a kispadba. Ezért elküldtem őt a kispadtól.”

A vehemens szakemberről elmondhatjuk, hogy testi épségét sem kímélve reklamált, hiszen tudósítóink elmondása szerint, a csattanásra a „tetthelytől" 50 méterre ülők is felkapták a fejüket, pedig a 7500 néző teremtett némi alapzajt az Oláh Gábor utcában. A fehérváriak edzője írásbeli megrovást kapott a szövetség fegyelmi testületétől

„A mérkőzés lefújását követően Lobo Nebdoca Jorge Alberto (erőnléti edző) odajött hozzánk a játéktéren, és indulatosan felelősségre vont néhány ítéletem miatt. Utána mi otthagytuk a játéktéren."

A Sousa-érában mindennaposak voltak a Videoton mérkőzésein az ehhez hasonló reklamálások – persze a rosszul sikerült meccsek után –, José Gomes érkezése óta azonban visszafogottabb volt a kispados hangoskodás. Éppen ezért volt furcsa, hogy Debrecenben a szakmai stáb két tagja is elvesztette a hidegvérét. Ez az „indulatos számonkérés" egyébként nem járt még figyelmeztetéssel sem.

„Miután bementünk a játékvezetői öltözőbe, becsuktuk az öltöző ajtaját. Ezt követően a Videoton 4. sz. játékosa, Simoes Caneira Marco Antonio dühből beletalpalt az ajtóba, amely ennek következtében beszakadt (az ajtó sérüléséről a szövetségi ellenőr fényképet is készített). Az esetet az öltözőfolyosón tartózkodó tartalék játékvezető tisztán látta, és ezt jelezte nekem."

Caneira az ajtón vett elégtételt a vereségért, bár a mozdulat valószínűleg nem a nyílászárónak szólt, sokkal inkább így alkotott véleményt a bent tartózkodók ténykedéséről. Az ajtó „nyolc napon túl gyógyuló sérülést" szenvedett, Caniera két meccsen nem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik