DVSC: Mészáros telt házra számít a DVTK ellen

Vágólapra másolva!
2012.10.19. 12:07
Feldobott állapotban érkezhettek haza a DVSC-Teva válogatott játékosai – Szakály Péter, Mészáros Norbert, Varga József – a nemzeti csapattól, hiszen két győztes mérkőzésen vannak túl Észtország és Törökország ellen. Mészáros a válogatott meccsei mellett a Debrecen soron következő, Diósgyőr elleni bajnokijáról is nyilatkozott, amelyen telt házra számít.

„Egy játékos életében hatalmas dolog a válogatottban szerepelni, főleg két ilyen csodálatos győzelem után. Nagyon sokan kilátogattak és buzdítottak bennünket, mindenképpen örömteli, hogy részesei lehettünk mindennek. Bíztam benne, hogy legyőzhetjük a törököket. A meccs eleje nem úgy alakult, ahogy elterveztük, mert ők szereztek vezetést, de az egyenlítés után nyújtott teljesítményünk alapján teljesen megérdemelten nyertünk – mondta Mészáros Norbert a DTV-nek, majd a vasárnapi, Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésről is beszélt. Mészáros Norbert a DTV-nek, majd a vasárnapi, Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésről is beszélt.

„Nagyon nehéz találkozót kellene megnyernünk. Rangadóról beszélünk, várhatóan telt házat hoz, és ez feldobja a játékosokat. A Diósgyőr jól összerakott csapat, jól erősített a nyáron, remek képességű labdarúgókat igazolt. Úgy gondolom, az első ötben ott lesz, tehát nem lesz könnyű ellene, de mindenképpen szeretnénk megszerezni a három pontot” – fogalmazott a válogatott védő.

Mészáros Norberthez hasonlóan Varga József is végigjátszotta az észtek és a törökök elleni válogatott mérkőzést, ráadásul mindkettőt sikerrel vett a nemzeti csapat. A középpályás reális esélyt lát arra, hogy meglegyen a csoport második helye.

„A hollandok elleni négy egyes vereség után nagyon sok negatív kritikát kapott a válogatott, de úgy gondolom, csattanós választ adtunk azoknak, akik akkor kételkedek bennünk – nyilatkozta Varga József a Csak a Loki! magazinban. – Két, nagyon nehéz mérkőzést tudtunk megnyerni. Az észtek ellen sem volt könnyű, a törökök ellen pedig egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, amely nálunk magasabban jegyzett, nagyobb futballkultúrája van. Örülök, hogy elindultunk fölfelé, szerintem reális esélyünk lehet a második hely megszerzésére. Messze van még a vége, de bizakodásra ad okot az elmúlt két mérkőzésen nyújtott teljesítményünk. Van tartása és ereje ennek a gárdának, jó úton haladunk, remélem, a románok ellen is tudjuk ezt bizonyítani.”

Most viszont már a vasárnapi, Diósgyőr elleni rangadóra készül a debreceni középpályás is, aki csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek: „Jó meccsre számítok, mert a Diósgyőr remekül összerakott csapat. Feljövőben van, egyre jobb eredményeket produkál. Biztos vagyok benne, a diósgyőriek ide is úgy jönnek, hogy szeretnének egy bravúrsikert, és ponttal vagy pontokkal távoznának. Állunk elébe! Hazai pályán mindig csak a győzelem elfogadható számunkra, most sem vagyunk ezzel másképpen.”

A két válogatott játékosnak bő egy hét alatt ez lesz a harmadik mérkőzése. Varga József elmondta, hogy az észtek és a törökök elleni találkozó sokat kivett belőlük, de bőven van idő a regenerálódásra, és vasárnapra rendben lesznek.

Az NB I-ben 17 pontjával 4. helyen álló DVTK vasárnap 16.30-tól vendégeskedik a 22 ponttal második DVSC-Teva otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik