Kisteleki: A kicsi ház is lehet szépen kifestve

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2005.06.14. 15:05
Címkék
Kisteleki Istvánt, az Újpest FC korábbi vezetőedzőjét és ügyvezető igazgatóját választotta meg elnökének mai taggyűlésén a Magyar Labdarúgóliga (MLL). A posztra rajta kívül még Rácz Gábor, a Vasas korábbi tulajdonosa pályázott. Kisteleki 19, míg Rácz három szavazatot kapott. Az új elnök mandátuma egy évre szól. A liga elnökségében helyet kapott Kovács Péter, az Újpest FC és Szima Gábor, a bajnok Debrecen főtulajdonosa, míg az NB I/B-s klubokat Mátyás Tibor (BKV) és Ferenc Gábor (Szolnok) képviseli a vezető testületben.
Kisteleki István úgy véli, egy év elegendő idő ahhoz, hogy a programját megvalósítsa
Kisteleki István úgy véli, egy év elegendő idő ahhoz, hogy a programját megvalósítsa
Kisteleki István úgy véli, egy év elegendő idő ahhoz, hogy a programját megvalósítsa
Kisteleki István úgy véli, egy év elegendő idő ahhoz, hogy a programját megvalósítsa
Kisteleki István úgy véli, egy év elegendő idő ahhoz, hogy a programját megvalósítsa
Kisteleki István úgy véli, egy év elegendő idő ahhoz, hogy a programját megvalósítsa

A Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban ligaelnök-választásra gyűltek össze a professzionális bajnokságokban szereplő csapatok küldöttei, illetve csak gyülekezgettek, mivel a kihirdetett 11 órás időpontban még csak néhány vezető volt a konferenciateremben. A média képviselői nem is mehettek be az ülésre, de kint is hozzájutottak a fontos információkhoz, ugyanis Véber György, a volt kiváló válogatott labdarúgó már kihirdette a "hivatalos" végeredményt:
"Nem kell bemennetek, elmondom, én lettem a liga elnöke."

Tóth Norbert az év legjobbja, Vanczák az év felfedezettje

A ligatanács ma délelőtti ülésén megválasztotta az év legjobb labdarúgóját, valamint az év legjobb fiatal játékosát (aki egyben az év felfedezettje is), és mind a két helyen újpesti játékosra esett a választás – olvasható az ujpestfc.hu-n. Az év labdarúgója a bal oldali középpályás, Tóth Norbert (képünkön) lett, aki Sándor Tamást (Debrecen), Bárányos Zsoltot (Sopron), Stark Pétert (Győr) és Illés Bélát (MTK) utasította maga mögé. Az év felfedezettje a válogatottba is bekerült Vanczák Vilmos lett, a fiatal védő Vadócz Krisztiánt (Honvéd), Máté Pétert (Diósgyőr), Kanta Józsefet (MTK) és Tőzsér Dánielt (Ferencváros) előzte meg.
Az "elnök úr" távozása után körülbelül félórás késéssel elkezdődött a tanácskozás, ekkorra már összegyűltek annyian, hogy érvényesnek lehessen tekinteni a választást. Ekkor azonban Kisteleki Istvánt és Rácz Gábort, a két elnökjelöltet nem találták, jobb híján az újságírókat kérték meg, hogy ha fent említett két úr megjelenik, akkor legyenek szívesek őket beküldeni a terembe. Kisteleki István hamarosan meg is érkezett egy másik irodából, Rácz Gábornak azonban se híre, se hamva nem volt. A folyosón közben az a hír terjedt el, hogy a Vasas korábbi tulajdonosa, akárcsak korábban, most sem kapott meghívót az ülésre.

Kisteleki István nem töltött el sok időt odabent, alig tíz perc után elhagyta a konferenciatermet. Kifelé jövet azért váltott még néhány szót a jelenlévő újságírókkal. A korábbi élvonalbeli edző elmondta, hogy a jelölést elfogadta, viszont a további személyes részvételtől eltekint, mivel nincs itt az ellenfele, Rácz Gábor, és nem lenne etikus, ha az ő mondanivalójára Rácz nem tudna reagálni. Arra a felvetésre, miszerint Rácz nem kapott meghívót, Kisteleki úgy reflektált, hogy ő sem kapott írásos meghívót, ám pénteken, a jelölőbizottság ülésén megkérték, hogy legyen itt.

Kisteleki István ezután elhagyta a létesítményt, bár megkérték, hogy ha érvényes lesz a szavazás, és őt választják meg, akkor jöjjön vissza. Jóformán az autójáig sem ért el, amikor csörgött a telefonja: várják vissza, mivel őt választották a Magyar Labdarúgóliga elnökének.

Az újonnan megválasztott elnök a szavazás után elmondta: bár először nem fogadta el a jelölést, később, amikor leült tárgyalni a vezetőkkel, megváltoztatta döntését. Hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy az MLL szoros kapcsolatban tudjon együtt dolgozni az MLSZ-szel, és a ligának támogatnia kell a szövetséget a programokban, a futballért kell dolgoznia. A labdarúgás presztízsét az MLL-vezetők is emelhetik, nemcsak a játékosok, folytatta eszmefuttatását az üzletember, hozzáfűzvén: bár tudja, hogy a magyar bajnokság nem lesz olyan, mint a Premier League, de "a kis ház is lehet szépen kifestve".

Kisteleki István egy évre kapott megbízatást, ez elég idő ahhoz, hogy a programját megvalósíthassa, és levonhassa a tanulságokat. Az új elnök egyébként társadalmi munkában dolgozna, de aktív elnök szeretne lenni, főleg az első hónapokban. Kisteleki kitért a kluboknál tapasztalható pénztelenségre, elmondta, hogy a labdarúgásba sokkal több pénznek kellene visszaáramlania, és meg kell találni azt az üzletet, ami magasabb támogatottságot tud hozni.

Az új elnök megválasztásának felettébb örült Tamási Zoltán, az újpestiek éppen arra járó védője is, aki csak annyit mondott:
"Kistelekit választották meg? Akkor jó lesz a foci."

Ennél többet már mi sem kívánhatunk, csupán annyit: legyen igaza. ---- R ---- R
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik