A kapuson nem tudtak kifogni

BENKÔ GÁBOR, JUTASI RÓBERTBENKÔ GÁBOR, JUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.10.30. 21:25
Címkék
Rossz előjelekkel indult a mérkőzés a Diósgyőr számára. A héten a Magyar Kupában kínos kudarcot elszenvedő piros-fehérek két, előzetesen a kezdőcsapatba jelölt játékosa is megsérült a bemelegítés során, így Gálhidi György vezetőedzőnek tíz perccel a kezdő sípszó előtt kellett kényszerűségből változtatnia az összeállításon.


Az egyaránt meghúzódó Máté Péter és Virágh Aladár helyett Polyák Attila, illetve Müller Zsolt került a kezdőbe, és ez egyben azt is jelentette, hogy csupán négy mezőnyjátékos ült a vendégek kispadján.
A hazaiak szakvezetőjének, Prukner Lászlónak ilyen gondja nem akadt a meccs előtt (az ő játékosai jól melegítettek be). A testnevelés-földrajz szakos tanárként is dolgozó tréner ugyanakkor arról beszélt, hogy bár a tabellán elfoglalt helyezések alapján a hazai siker volt valószínűbb, az ilyen meccseken - így fogalmazott - a legnehezebb a győzelem megszerzése.
S lám, nem telt el negyedóra a mérkőzésből, máris beigazolódni látszottak Prukner László félelmei. Egy szépen kivitelezett kontrából ekkor szerzett ugyanis vezetést az addig nem sokat mutató, jobbára csak a hazai akciók rombolásával törődő Diósgyőr. Ráadásul a gólt az eredetileg kispadra jelölt Polyák Attila fejelte…

A diósgyôriek egyetlen igazi lehetôségüket gólra váltották, és ezzel elvitték a három pontot a Rákóczi stadionjából (Fotó: Laufer László)
A diósgyôriek egyetlen igazi lehetôségüket gólra váltották, és ezzel elvitték a három pontot a Rákóczi stadionjából (Fotó: Laufer László)
A diósgyôriek egyetlen igazi lehetôségüket gólra váltották, és ezzel elvitték a három pontot a Rákóczi stadionjából (Fotó: Laufer László)
A következő percekben érthetően megzavarodtak a kaposváriak, és ha Egressy Gábor okosabb megoldást választ a ziccerénél, gyorsan kétgólosra nőhetett volna a Diósgyőr előnye. De nem nőtt, így szép lassan újra átvették az irányítást Kardos Ernőék. Próbálkozásaikat az első félidőben nem kísérte szerencse.
A folytatásban is lendületben maradtak a kaposváriak, és állandó nyomás alatt tartották a vendégeket. Ám ezzel semmi sem oldódott meg, mert az egyenlítéshez elengedhetetlen gól továbbra is hiányzott a hazaiak játékából. A betömörülő diósgyőri védelem ellenszerét ugyanis nem találta azonban a nyomasztó fölényben futballozó Rákóczi FC, noha rengeteg átlövéssel kísérleteztek a zöld-fehérek. Jellemző a meccsre, amikor a csereként frissen pályára lépő és rögtön látványos cseleket bemutató Krajnc Balázsra Egressy Gábor és Gálhidi György egyszerre kiabált rá, mondván: cselezgetés helyett inkább rúgja a lelátóra a labdát...
No, ilyen találkozó volt ez. Óriási fölénye ellenére vereséget szenvedett a Kaposvár, de a Diósgyőr megérdemelte a három pontot, mert 90 percen keresztül elszántan védekezett, kevés lehetőségéből egyet kihasznált, míg a hazaiak minden próbálkozása kudarcba fulladt.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- 10. perc: Oláht buktatta Mogyorósi a saját kapujától 20 méterre. Nagypál jobblábas szabadrúgása után a bal kapufáról vágódott az alapvonalon túlra a labda.
14. perc: Egressy kapott jó labdát a bal oldalon. Az alapvonalig futott, majd középre emelte a labdát, amely keresztben elszállt a kapu előtt. Belényesi még időben elérte, visszaemelte a középen helyezkedő Polyákhoz, akinek hatméteres fejese után a kapu jobb oldalába hullott a labda.
0-1
16. perc: Egressy növelhette volna csapata előnyét, 15 méteres, nagy erejű lövését követően azonban Balajcza reflexmozdulattal hárítani tudta.
24. perc: Kardos viharzott el a bal oldalon, jól ívelt a felérkező Oláhhoz, aki nyolc méterről fejelt, a labda a lécről pattant a mezőnybe.
38. perc: Máté ívelte a labdát középre, Tóth Balázs jól emelkedett föl, de fejese után a bal felső sarok mellett került a játéktéren kívülre a labda.
45. perc: Oláh futott el a bal oldalon, laposan a felérkező Zahorecz elé továbbított, aki az ötösről belsővel a jobb sarok mellé emelte a labdát.
55. perc: Tűzijáték alakult ki a vendégek kapujánál, Andruskó és Máté is megpróbálkozott a lövéssel, de a labda végül a tömörülő védőkről szögletre pattant.
71. perc: Tóth Balázs jobb oldalról, az alapvonalról lőtte a kapu előtt tartózkodó Olához a labdát, aki mellett az elsuhant. A meglepett Kövesfalvi kezéből kipattant a labda, de a védőknek sikerült felszabadítaniuk.
92. perc: Zsolnai a térfél közepéről indította az akciót, a labda a tömörülő vendégvédők között Huzmihoz került, aki kétszer is megpróbálkozott az ötösről a lövéssel, de Kövesfalvinak sikerült gyors vetődéssel hárítania. ---- Mindent megtettünk azért, hogy feltörjük a Diósgyőr fegyelmezett védekezését, de sajnos a végjátékban mindig rosszul összpontosítottak a játékosok.
Prukner László a Kaposvár vezetőedzője

Nem játszottunk jól, de gratulálok csapatomnak, mert rendkívül fontos győzelmet szereztek. Ez a siker a csapategység diadala volt.
Gálhidi György a Diósgyőr vezetőedzője


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Makai János (8). A bíró végig jól követte a játékot, észrevett szinte minden szabálytalanságot, említést érdemlő hibája nem volt, de ebben szerepe volt jól lengető asszisztenseinek is.
Asszisztensek: Tompos, Lászlai


Fény és árnyék
"Helló, Kavics! Ha vége a bemelegítésnek, gyere ide, légy szíves!" - üvöltötte egy lelkes diósgyőri szurkoló a hangszórójába. Kövesfalvi Istvánnak a bemelegítés után erre nem maradt ideje, de egy integetéssel jelezte, jólesett neki a köszöntés.

Kaposvárott nem először fordult elő, hogy két helyi sporteseményt is azonos időben rendeznek. Ezúttal a Kaposvár-Debrecen férfi röplabda-meccs és a Rákóczi FC-Diósgyőr találkozó kezdése ütötte egymást, a helyi drukkerek nagy bánatára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik