NS-terasz: nem tudják abbahagyni

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 00:43
null
Szeretnek még focizni az idősebb, híres játékosok? Többek között erről a témáról is beszélgetett keddi szakértőnkkel, Kovács „Kokó” István olimpiai, világ-és Európa-bajnok ökölvívóval a Várkert Bazár Öntőház udvarán, az NS-teraszon Moncz Attila, a Sport Tv főszerkesztő-helyettese, lapunk állandó publicistája.


Szeretnek, hangzott a válasz, már bizonyosan nem pénzért csinálják, bár igaz, hogy például Szaúd-Arábiában sokat lehet keresni, de imádnak futballozni, s ezért sem tudják, akarják abbahagyni.
Jó példa erre a hétfő késő esti meccs, amikor Cristiano Ronaldo sírt a kihagyott 11-ese után, majd az érzelmi hullámvasutazás végén már nagyon tudott örülni.

Kérdés volt, hogy az angolokhoz, portugálokhoz hasonlóan a hollandok esélyesként kivárásra játszanak-e a nyolcaddöntős találkozón. „Kokó” arról is beszélt, hogy nincs könnyű dolguk a szövetségi kapitányoknak, hiszen kevés idő jut a felkészülésre, különböző szintű bajnokságokból érkező futballistákkal kell megoldani, hogy minél jobb eredményt érjenek el.

A hollandok első félidei statisztikai mutatói sokkal jobbak voltak a románokénál, ez a folytatásban a kihagyott helyzetek ellenére több gólban is megmutatkozott, így nem lehetett kérdéses, ahogy Kovács előzőleg utalt rá, melyik válogatott folytathatja.Munkatársunktól

 

Mint a múlt héten, a mostanin is, amikor szünnap van az Európa-bajnokságon, a Nemzeti Filmintézetnek köszönhetően ingyenes vetítések vannak a Várkert Bazár ­Szárazárok színpadán. Legutóbb Szász Péter 1976-ban bemutatott Szépek és bolondok című moziját lehetett ingyenesen megnézni, ma este nyolc órától pedig Fábri Zoltán 1961-ben készült Két félidő a pokolban című fekete-fehér alkotását. A történetnek valós esemény a kiindulópontja: a második világháborúban Kijevben a német légierő és a megszállás alatt álló város egyik csapata között szervezett futballmeccs. A kor sztárjainak sora tűnik fel a mozivásznon, mint Sinkovits Imre, Garas Dezső, Benkő Gyula, Molnár Tibor, Gera Zoltán, Rajz János, Márkus László.

 
Két félidő a pokolban

 

Sokan látogatják az Országos Széchényi Könyvtár Minden idő focija című, a labdarúgó Európa-bajnokság idejére szervezett különleges kiállítást. A Várkert Bazár Öntőház udvarához vezető rampákon korabeli plakátok láthatók, velük szemben pedig a rajtuk szereplő futballisták mozdulataira hajazó mai képek az NS munkatársaitól. Az Oroszlános udvart és az OSZK dísztermét is érdemes felkeresni, ugyanis a kültéri és a beltéri tárlaton szintén különleges, futballtémájú relikviákat lehet felfedezni.

 
Minden idők focija

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik