NB III: új vezetőedzőt neveztek ki Siófokon és Mosonmagyaróváron

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 22:40
Weitner Ádám lett az Óvár új edzője (Fotó: Koncz Márton)
A labdarúgó NB II-ből májusban kieső (és sokáig bizonytalan helyzetben lévő) Siófok új trénere Mészáros József lett, a szintén a másodosztálytól búcsúzó Mosonmagyaróváré pedig Weitner Ádám.

 

A nyár folyamán a BFC Siófok labdarúgócsapatának életében komoly változások történtek, és vannak folyamatban jelenleg is. A klub Facebook-oldalának beszámolója szerint az edzések pénteken elkezdődtek, és gőzerővel folyik egy teljesen új keret kialakítása.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy sokáig az is kérdéses volt, hogy a csapat el tud-e majd indulni az NB III-ban, de mostanra úgy tűnik, hogy elhárult minden akadály. A klub működtetését a jövőben az eredetileg utánpótlás-nevelő Siófoki Bányász SE veszi majd át, az együttest pedig siófoki fiatalokra építik majd, kiegészülve néhány visszatérő rutinos játékossal (Polényi Gábor, Horváth Attila). Az NB II-ből kieső keretből a legtöbb játékos távozik, jelen pillanatban csak a kapus, Hutvágner Gergely maradására van reális esély. Major Gergő és Kitl Miklós már eligazolt az NB II-es Ajkához, Balogh Bence Benito a másodosztály újoncához, a Szentlőrinchez kerülhet, Varga Bence Csákvárra távozott, Szedlár Zoltán Budaörsön folytatja, Csató Martin Békéscsabára igazolt, Dénes Csanád pedig éppen ma szerződött az élvonalbeli ZTE-hez. A kölcsönjátékosok mindannyian visszatértek anyaegyesületükhöz.

A gárda új vezetőedzője a távozó Jeney Gyula helyett Mészáros József lett, segítőjeként Biró Imre ténykedik majd. 

A másik NB II-es kiesőnél, a Credobus Mosonmagyaróvárnál is komoly változások zajlanak nyáron a klub honlapja szerint. A csapat új trénere Nagy Ádám helyett a legutóbb Pécsen dolgozó Weitner Ádám lett, munkáját Lazar Sztanisics asszisztens edző és Boros Tamás kapusedző segíti. (Nagy Ádám mellett távozott a szakmai stábból Nagy Szilárd és Veress Balázs is.) Az előző idény csapatából nem Óváron folytatja Slakta Balázs, Szabó Bence, Vukaszovics Marko, Végső Előd és Papp Szilárd, valamint a kölcsönjátékosok visszatértek csapataikba.

Egy jól összeszokott, erős magot megtartanak a kisalföldiek, ennek értelmében a csapatban folytatja pályafutását Molnár Márk, Simita Gergő, Illés Dávid, Czingárber Máté, Buglyó Botond, Gáncs Botond, Deák István és Szendeff Bence is. Hat új játékos is csatlakozott a kerethez: Kövesdi Péter, Lasz Szabolcs, Mayer János, Pongrácz Viktor, Pap Márton és Oláh László.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik