Gólok, pofonok és gumibotok

BENKÔ GÁBOR, JUTASI RÓBERTBENKÔ GÁBOR, JUTASI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.09.25. 22:47
Címkék
Hát igen&Adott esetben úgyis kezdődhet egy dunántúli rangadó, mint ahogyan kezdődött a Kaposvár és a Pécs találkozója. Az ember jó öt percig csak nagy vonalakban sejtette, mi zajlik a pályán, mivel a kezdő sípszó előtt a felettébb lelkes vendégszurkolók egymás után hajigálták a gyepre a füstbombákat.


Ebből aztán semmi jó nem sült ki (azaz dehogynem: az egyik tizenhatoson belül jó húsz centiméteres átmérőben lángra kapott, és annak rendje és módja szerint kiégett a fű…), főleg úgy, hogy a pirotechnikának köszönhetően hatalmas füst lepte el a mini stadiont és a játékteret, így eleinte szinte semmit sem lehetett látni.
Aztán ahogy felszállt a köd, kiderült az is, hogy Lászkai Róbert asszisztens helyére a negyedik számú játékvezető, Wenczel Imre ugrott be (Lászkai sporttárs nem érkezett meg a mérkőzés helyszínére, és erről nem is tájékoztatta főnökeit - az ügynek gyaníthatóan lesz folytatása, amelyről alkalomadtán beszámolunk).

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Mire a látási viszonyok tökéletesek voltak, már a hazaiak futballoztak fölényben, de az leginkább kimerült abban, hogy valamelyest többet birtokolták a labdát. A pécsiek ellenben keményen futballoztak, ha tiszta eszközökkel nem ment, akkor szabálytalanul választották el a labdától a kaposváriakat. Tegyük hozzá, az első negyedóra végén csaknem ez lett a vesztük, amikor jogos büntetőhöz jutottak a zöld-fehérek, Jovánczai Zoltán buktatása után, ám mivel a tizenegyes kimaradt, nem került hamar hátrányba a pécsi együttes. Talán ez kellett ahhoz, hogy változzon a játék, és a vendégek szép lassan átvegyék az irányítást. Ez azonban mit sem változtatott a színvonalon, bár igazában jó mérkőzést láthattak a nézők az első félidőben, a kevés helyzet és esemény miatt bizony egyértelmű volt, nem ez lesz az év találkozója. Nagy Tamásnak, a vendégek vezetőedzőjének egyébként már az első félidő hajrájában kényszerből változtatnia kellett, hiszen Baumgartner Attila megsérült, és az ő helyére Montvai Tibor állt.

Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg galériánkat!
Nem túlzás: az első valamirevaló kaposvári támadásból megszületett a hazaiak vezető találata, ám a megszerzett előny ellenére nem állt le Prukner László csapata. Mentek, küzdöttek a játékosok, nem ismertek elveszett labdát, de a szép játékkal ezúttal adósak maradtak ezen az estén - és ez a megállapítás mindkét csapatra vonatkozik. A Pécs nem tudta felpörgetni a játékot, és miután Máté Péter szenzációs lövéséből kettőre nőtt a Kaposvár előnye, már bele is törődtek a vereségbe. A Pécs mindazonáltal végülis megszerezte a szépítő gólt a hajrában.
Sajnálatos módon a mérkőzés végére elszabadultak az indulatok a lelátón, köszönhetően annak, hogy a pécsi szurkolók egy csoportja elkeseredettségében föltépett néhány széket, és bedobálta azokat a pályára. Mire mintegy harminc rohamrendőr berontott a szektorba, addigra jókora verekedés alakult ki a két fél között. A rohamrendőrök gumibotokkal ütötték a magukról megfeledkezett drukkereket, és jó időbe telt, mire rendet teremtettek a pécsi szurkolók között.

Szavazás

Minek köszönheti a Debrecen bajnoki címét?

---- Úgy gondolom, hogy jobban akartuk, és éppen ezért inkább megérdemeltük a győzelmet, mint a Pécs.
Prukner László a Kaposvár vezetőedzője

Amire egész héten készültünk, annak csak a felét tudtuk megvalósítani. Sajnos, ezúttal nem volt meggyőző a csapatom.
Nagy Tamás a Pécs vezetőedzője


Játékvezető értékelése
Játékvezető: Sóthy András (8): A bíró mindvégig igyekezett kézben tartani a mérkőzést, sokat futott, támaszkodhatott asszisztenseire is. A megítélt büntető is jogos volt.
Asszisztensek: Heibl, Wenczel


Fény és árnyék

Az esős idő ellenére remek hangulatú nosztalgiamérkőzést rendeztek Kaposvárott szombat délután. A találkozón a város 1980-ban és 1988-ban élvonalba jutott csapatai mérték össze alig megkopott tudásukat - ez meg is látszott a 4-4-es végeredményen…

Kár volt azonos időpontban játszani a Kaposvár-Pécs, illetve az ugyancsak a somogyi megyeszékhelyen megrendezett már tét nélküli Magyarország-Litvánia női kosárlabda Európa-bajnoki középdöntőt. Így alighanem kevesebb néző ment el mindkét találkozóra, és a magyar labdarúgás helyzetét tekintve ilyet megengedni igen nagy luxus. ---- 9. perc: Máté a bal oldalról, a tizenegyespont magasságból lőtte be a labdát szabadrúgásból a kapu elé: ígéretes szituáció volt, ám a labda centiméterekkel elsuhant Zahorecz feje fölött.
11. perc: Kardos 22 méterről küldött nagyerejű szabadrúgását követően Németh Gábor bravúrral ütötte ki a bal sarok elől szögletre a labdát.
15. perc: Oláh indítása után Jovánczai a tizenhatoson belül egy csellel akarta átjátszani Bajúszt, aki elhúzta a kaposvári csatár lábát. Sóthy játévezető határozottan a tizenegyespontra mutatott. A büntetőből Oláh egy testcsel után a jobbra vetődő Németh Gábor mellett a bal sarok mellé gurította a labdát.
33. perc: Egy hosszan előrevágott labdára Máté rajtolt, a tizenhatoson belül egyszerre érkezett a labdához Németh Gáborral, ám a kapus egy gondolattal gyorsabb volt és így odalett a kínálkozó lehetőség.
54. perc: A bal oldalon Andruskó indította Oláht, akit Dienes nem tudott szerelni, így a csatár balról középre ívelte a labdát és a jó ütemben érkező Jovánczai hat méterről, kapásból, ballal bombázta a labdát középen a léc alá.
1-0
77. perc: Máté vezette a kaputól mintegy 22 méterre keresztbe a labdát, majd váratlanul ballal lövésre szánta magát - és jól tette ezt, mert a labda bődületes erővel vágódott a bal felső sarokba, úgy, hogy bennakadt a háló és a tartóvas között.
2-0
81. perc: Egy hazai kapu előtti kavarodás végén Montvai jobbal egy méterről a hálóba kotorta a labdát.
2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik