Három gól a szünet után

A mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, LIPCSEI ÁRPÁDA mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.08.28. 22:12
Címkék
Hogy a két héttel ezelőtti produkciónak (váratlannak minősíthető, kétgólos vereség, azaz 1-3 a Győr ellen) vagy a férfi kézilabda-válogatottnak (tegnap este Skaliczki László csapata Athénban az oroszokkal meccselt az olimpiai bronzéremért) volt betudható, hogy a szokottnál kevesebb néző ült fel a lelátóra az Oláh Gábor utcai stadionban, azt ki-ki eldönthette magában, mindenesetre beszédesnek hatott az ezzel a kérdéskörrel kapcsolatos felvetés: két hete is volt olimpia, és mégis&

Tekintettel arra, hogy a legutóbbi víkenden a diósgyőri győzelemmel (0-2) némileg kárpótolta szurkolóit a házigazda DVSC, mégiscsak optimistán nézett az este elébe a Nagyerdőben tiszteletét tevő publikum tekintélyesebb, debreceni része (itt szóljunk a vendégtáborról is, hiszen kalaplengetést érdemel az a száz fehérvári szurkoló, aki elkísérte csapatát). Végtére is a bajnokságot "hendikeppel" indító - edzőcsere néhány nappal a nyitány előtt, a névszponzor kivonulása… - Videoton volt, ezúttal az ellenfél, amely a Pápán összeszedett egy pnton kívül sok minden mást nem tudott ez idáig felmutatni, legutóbbi a Ferencváros elleni fellépésén éppenséggel egy épkézláb gólhelyzetet sem. Így aztán Csertői Aurél edző amúgy előre bejelentett csapat átszervezése erre a találkozóra mindent keltett, csak meglepetést nem. Sőt a szakember rátett még egy lapáttal: az előzetesen megadott kezdőhöz képest például három helyen is változtatott. Mindazonáltal egyhetes gyakorlás ide vagy oda, fejlődésnek sok nyomát nem láthattuk: harmincöt perc elteltével jóindulattal sem aggathattuk volna a "gólszagú" jelzőt egyetlen pályán futó akcióra sem.

Hú, ez fájhatott! A még ma is gyors Dombi Tibort (balra) általában csak kemény belépôvel tudják megállítani az ellenfél védôi – a Loki szélsôje azért – igaz fejjel – így is betalált a fehérváriak kapujába
Hú, ez fájhatott! A még ma is gyors Dombi Tibort (balra) általában csak kemény belépôvel tudják megállítani az ellenfél védôi – a Loki szélsôje azért – igaz fejjel – így is betalált a fehérváriak kapujába
Hú, ez fájhatott! A még ma is gyors Dombi Tibort (balra) általában csak kemény belépôvel tudják megállítani az ellenfél védôi – a Loki szélsôje azért – igaz fejjel – így is betalált a fehérváriak kapujába
Persze hatalmas igazságtalanság lenne részünkről csakis a vendégekre kenni a "látványt", és az ez idő tájt felharsant kínosan hosszú füttykoncertet, elvégre tiltakozás a legutóbbi bajnokságban bronzérmet szerző hazai gárdának szólt inkább. Ezzel együtt is a fehérváriak hagyták ki a félidő egyetlen ziccerét: Koller Ákos tiszta helyzetben fejelt a labda mellé.
Kitalálják, ugye? A pauzát követően sebességet váltottak a csapatok - vitatott, hogy egyesből kettesbe vagy alapjáratból egyesbe került a gépezet -, igaz, ez volt a minimum, nem meglepő, alig öt perc elteltével három kapura lövést is regisztrálhattunk, ami több volt, mint ahányat a komplett első játékrészben láthattunk.
Sőt a szünetben - Leonardóval karöltve - beálló Kerekes Zsombornak köszönhetően némi show is jutott osztályrészünkül, ám az ollózás csak tapsot ért, gólt nem. Habár arra sem kellett sokáig várni: a gyepen tartózkodó legalacsonyabb (Dombi Tibor) és legmagasabb (Kerekes Zsombor) játékosának köszönhetően kétgólos előnybe került a Loki.
Néhány perc futball után máris tovatűntek a szünet előtti pillanatok, azaz az elégedetlenség hangjai, s füttyszót legközelebb csak a 75. percben hallhattunk, midőn a vendégek mestere, Csertői Aurél vélhetően a játékvezető megsértése miatt száműzte magát a lelátóra. Ezt leszámítva nagyjából tapsolással telt el a találkozóból hátralévő időszak, így aztán azt konstatálhattuk, hogy a következő hazai összecsapáson vélhetően újra telt ház lesz az Oláh Gábor utcában. És akkor már olimpia sem lesz… ---- 37. perc: Szabó Tibor a jobbösszekötő helyéről, 30 méterről ívelte szabadrúgásból a kapu előterébe, és ott Koller óriási helyzetben a labda mellé fejelt.
52. perc: Szabó Tibor indította a balösszekötő helyén meglóduló Vincze Zoltánt, aki 18 méterről laposan lőtt, Csernyánszki vetődve védett.
58. perc: Sándor Tamás emelt a 11-es pont tájékára, ahonnan Kerekes Zsombor ollózva zúdította kapura a labdát, ami a felső lécről pattant viszsza a mezőnybe.
63. perc: Gyönyörű debreceni akció végén született meg a hazaiak első gólja: Sándor Tamás vezetgette a labdát, majd balra tolta azt Szatmárihoz, aki futtából beadott, Dombi pedig négy méterről a kapu közepébe fejelt.
1-0
64. perc: Szinte a középkezdés után növelte előnyét a Debrecen: Leonardo-Bernáth-Leonardo volt a labda útja, a brazil csatár lövése még elakadt a védőkben, de a labda Kerekes Zsomborhoz került, aki nyolc méterről ballal a kapu bal oldalába helyezett.
2-0
87. perc: Sándor Tamás balra paszszolt Szatmárihoz, aki középre adott, Sebők kifutott, de a labdát pontosan Halmosihoz ütötte, ő pedig 12 méterről ívelten fejelt az üresen maradt kapu bal oldalába.
3-0 ---- Szentes Lázár, a DVSC vezetőedzője: - Az első félidőben nem tudtuk megtalálni a Videoton védekezésének ellenszerét. A második félidőben fokoztuk a nyomást, és ez aztán az eredményben is megmutatkozott.

Csertői Aurél, a Videoton vezetőedzője: - A játékvezető nem mért egyenlő mércével ezen az összecsapáson. A két gyors debreceni gól megfogott bennünket, aztán már nem volt esélyünk…

Gólszerző: Dombi (1-0) a 63., Kerekes Zs. (2-0) a 66., Halmosi (3-0) a 87. percben. Sárga lap: Györök (hátulról megrúgta Bogdanovicsot) a 24., Tereánszki-Tóth (fellökte Leonardót) a 66., Kuttor (lerántotta Leandrót) a 76., Leonardo (sípszó után elrúgta a labdát) a 78. percben. Szögletarány: 8:3 (3:3)

Játékvezető: Fábián Mihály (8). A bíró remekül vezette a mérkőzést, mindig akcióközelben volt és határozottan bíráskodott. A lapokat mindig akkor húzta elő, amikor azt "kiérdemelte" egy-egy játékos.
Asszisztensek: Ortó, Bukovics ---- +++ A DVSC új hangosítóberendezéssel lepte meg a Loki-szurkolókat. A szerkezetet Fejes Tamás, a Debrecenben rendkívül népszerű Tankcsapda együttes dobosának cége szerelte fel, és a hangfalakból egy húsz számot tartalmazó album számai dübörögnek a szurkolóknak a találkozók előtt.

--- Az első félidőben a játék bírói labdával folytatódott - volna… Csakhogy a játékosok nem tudtak megegyezni, hogy akkor most melyikük csapata is jogosult a labdára, mígnem rövid vitát követően aztán Dombi Tibor elégelte meg a képtelen szituációt, s Sebők Zsolt kapus felé pöccintette a labdát…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik