Valami Amerika

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.30. 21:07
Címkék
Képzelj el egy ligát, ahol csak szupersztárok játszanak őrjöngő teltház előtt, ahol az egy négyzetméterre jutó világbajnokok száma magasabb...

Képzelj el egy ligát, ahol csak szupersztárok játszanak őrjöngő teltház előtt, ahol az egy négyzetméterre jutó világbajnokok száma magasabb, mint a svájci GDP, és ahol nem telik el hét szuperrangadó nélkül. Igen, ez Amerika. Ha pedig nem estél volna hanyatt a Profiligától a bemutatás után, még mindig ott vannak a csajok.Képzelj el egy ligát, ahol csak szupersztárok játszanak őrjöngő teltház előtt, ahol az egy négyzetméterre jutó világbajnokok száma magasabb, mint a svájci GDP, és ahol nem telik el hét szuperrangadó nélkül. Igen, ez Amerika. Ha pedig nem estél volna hanyatt a Profiligától a bemutatás után, még mindig ott vannak a csajok.

A világbajnokságot övező hisztéria kapcsán talán sokak számára vált egyértelművé, hogy az Államokban a női futball nem élet vagy halál kérdése, sokkal több annál. Hogy a csajválogatott mekkora népszerűségnek örvend, arra a legzseniálisabb példát törzsolvasónk, Indiana találta meg a minap.

A Cali Swag District nevű banda Teach Me How To Dougie című száma (akit érdekel, a cikk legalján ott a klip) tavaly áprilisban jelent meg Amerikában, és hihetetlenül népszerű lett. A dougie egy tánc neve, egészen pontosan a hip-hop-tánc shimmyvel, azaz a dzsesszkorszak hajnalán oly divatos tánccal ötvözött formája, amit az elmúlt években egyre többen táncolnak Amerikában. Erre reflektált a hiphop-banda is a fent említett számmal, és hamar a macarenához hasonló táncőrületet indított el a tengerentúlon. A youtube-on olyan videó is van, amelyen maga Michelle Obama táncolja a dougie-t!

Három lány fogta a Teach Me how To Dougie zenei alapját, és kanyarintott rá egy zseniális szöveget az amerikai csajfociválogatott vb-szerepléséről. A dougie pedig itt nem más, mint a félelmetes és életmentő Wambach-fejes, amihez a lányok saját koreográfiát is gyártottak a nem kevésbé vicces videoklipben. Tessék, mi rég nem szórakoztunk ilyen jól:

Most pedig térjünk rá a komolyabb dolgokra. Merthogy az amerikai élvonalnál komolyabb bajokságok nemigen találni, az egészen biztos. A WPS-t, azaz a Women’s Professional Soccer League formálisan 2007-ben alapították meg, hosszas előkészületek után pedig 2009-ben hangzott fel az első kezdő sípszó. Az első látásra minibajnokságnak tűnő WPS-ben mindösszesen hat klub küzd, ezekben azonban annyi a sztár, hogy az már megvesztegetésnek tűnhet: csapatonként átlagosan hat vb-csillag lép pályára meccsről meccsre. Íme, a hatosfogat:

Ami a WPS góllövőlistáját illeti, impozáns a névsor, bár nem árt megjegyezni, hogy közel sem csak a vb-sztárok uralják. Sinclairt és Martát ismerjük, nézzük a többieket.

Itt van például Natasha Kai a Phillyből. Az egzotikus szépség Hawaii futballbüszkesége, minden tetoválószakember álma – a kapusok azonban gyakran forgolódnak álmatlanul miatta éjszakánként.

A Martával holtversenyben álló Verónica Boquete beceneve hazájában, Spanyolországban nemes egyszerűséggel Goleador. Azaz: egy torreádorba oltott gólgyár. Ha nekem nem hiszik, itt egy autentikus összeállítás róla:

A mosolygós Ella Masarról ez a fotó még a vöröscsillagos időkből készült, ma már a MagicJackben villog – nem csak a fogsora.

Whitney Engen is a Chicago Red Starstól érkezett a 2010-es draft folyamán a Western New York Flashbe, ahogy elnézzük a listát, elég jó vételnek bizonyult. Casey Noguera egykori csapattársa volt Engennek, mára azonban a Sky Blue-ban lövöldözi a gólokat. Ezen a videón a Nike csinos riportere, Gevrina Seferaj interjúvolja meg a nyerő párost.

Ha a tabella és a gólvágók mellett a játékoskeretekre is vetünk egy pillantást, talán nem tűnik meglepőnek, hogy a Philadelphia Independence áll az élen: itt játszik a vb-ről számunkra már ismerős Lori Lindsey, Amy Rodriguez, de a fent említett Tasha Kai és Verónica Boquete is.

A második helyezett Western New York Flash sem panaszkodhat: Caroline Seger, Marta, Maurine, Ali Riley és a gyönyörű Alex Morgan lép pályára a villámos címerű mezben.

A WPS küzdelmeit a Fox Soccer Channel közvetíti, ám akinek jó internetkapcsolata és erős kávéja van, az a hivatalos honlapon is nyomon követheti a mérkőzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik