Csajok, labdák, lyukérzék

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.20. 17:07
Próbáltál már valami egészen vadat, nem is egy, de mindjárt két csajjal? Nem? Akkor mi most mutatunk. Sajnos nem mi találtuk ki, de látványnak...

Próbáltál már valami egészen vadat, nem is egy, de mindjárt két csajjal? Nem? Akkor mi most mutatunk. Sajnos nem mi találtuk ki, de látványnak se utolsó, de fokozzuk még a fokozhatatlant: meghoztuk végre a szépségverseny győzteseit és a vb legjeit.Próbáltál már valami egészen vadat, nem is egy, de mindjárt két csajjal? Nem? Akkor mi most mutatunk. Sajnos nem mi találtuk ki, de látványnak se utolsó, de fokozzuk még a fokozhatatlant: meghoztuk végre a szépségverseny győzteseit és a vb legjeit.


Amint az várható volt, a világbajnokság óriási hype-ot generált a női foci köré, különösen Amerikában ütik az ott egyébként is mindig forró vasat, s ki más is csapott volna le a legelsők közt a vb sztárjaira, ha nem David Letterman. Abby Wambach és Hope Solo a szokásos késő esti csevejen kívül egy igen abszurd feladattal is megbirkózott: a gáláns Letterman lezáratta a Broadwayt (!), sorba állíttatott néhány taxit, és megkérte a csajokat, hogy a rendelkezésükre álló labdákkal próbáljanak betalálni a nyitott ablakkal közlekedő taxik utasterébe.

A meglehetősen bizarr feladat végül hasonló megoldásra talált, mint az amerikai lányok meccsei a vb-n: Wambach mentette a szitut. (Solo mentségére szóljon, hogy maxiruhában feltehetően kissé nehezebb kivitelezni az akciót.)

Íme a móka, alább a beszélgetés.

És ha már Solónál tartunk, következzék a szépségverseny ünnepélyes eredményhirdetése. Meglepetést nyilván senkinek nem okozunk, ha bejelentjük, hogy a koronát elsöprő fölénnyel (52%), hatalmas ováció közepette Hope Solo kapta, udvarhölgyei pedig a német Fatmire Bajramaj (18%) és a kanadai Jonelle Filigno (7%) lettek. Mivel szépségekből sohasem lehet elég, íme, a három győztes:

Hope Solo

Fatmire Bajramaj (a kétkedőknek Photoshop nélkül)

Jonelle Filigno

Ez pedig a teljes lista:

Aki még nem követné a Kötényblogot Facebookon (ej-ej, itt megteheti), annak hadd mutassuk meg a Marujama által kiposztolt vb-aranyérmet is.

Apropó, Marujama! Nem titok, a torna alatt szívünkbe lopta magát ez a szupercuki japán lány, így olvasgattunk egy kicsit róla. A szkeptikus kommentelőknek találtunk is egy érdekes adalékot: Karina Marujama, a 2011-es női világbajnokság aranyérmes japán válogatottjának egyik alapembere 2005 és 2009 között a fukusimai erőműben dolgozott. Hát, ennyit arról, hogy ez a csapat nem volt érintett a katasztrófát illetően.

A legszebbek és a legjobbak után pedig jöjjön a többi leg! Aki követte velünk a vb-t, azt nosztalgiázásra hívjuk, aki most kapcsolódik be, annak segítünk támpontokat találni az alábbi képösszeállításunkkal. Szubjektív lista, kommentben várjuk a további javaslatokat!

A legmetálabb gólöröm

Nem is volt kérdés (bár az isteni Lottáék tündibündi tánca is versenyben volt), hogy itt kié az arany: Megan Rapinoe Bruce Springsteen-éneklős gólöröme a legrákendrolabb a témában ever!

A vb hőse

Ezt a címet már a második csoportkörben kiutaltuk szerencsétlen Christine Sinclairnek, akinek az első meccsén ripityára törték az orrát (így állt vissza orvosi vizsgálat nélkül, és szerzett szépítő gólt!), majd a második mérkőzésen még jól bele is bikázták a labdát az akkor már speciális maszkkal focizó Sinclair arcába. Gyengébbik nem, mi?

A legmenőbb koreográfia

A svédeknek nem volt szerencséjük: itt is leszorultak a dobogó legfelső fokáról, az új-zélandiak csajhakája ugyanis egész egyszerűen felülmúlhatatlan.

A legértékesebb testrész

Annyiszor üvöltöttünk örömünkben ezen a világbajnokságon Abby Wambach feje miatt, hogy valahol már készítik is a plasztikformát a bronzszoborhoz. Ilyen az, ha egy nő használja a fejét.

A legnagyobb vesztes

Az angol válogatott könnyes búcsúja annak a Faye White-nak volt a legkeserűbb, aki az utolsó büntetőt jó Southgate módjára fölé lőtte. White most harminchárom éves, sajnos könnyen elképzelhető, hogy ez volt élete utolsó vb-mozzanata.

A legcukibb drukker

Még az első csoportkörben kaptuk el ezt a cukiságot a nézőtéren. Így néz ki az utánpótlásnevelés a gyakorlatban.

A legnagyobb tévedés

Kép helyett álljon itt egy vers róla.

Barna asszony az ötösnél
Kerek labdát fogja, fogja,
Majd, mint mackóját a gyermek,
Révedt arccal földre dobja…
Oh, irgalom atyja, ne hagyj el!

"Barna asszony az ötösnél
Kerek labdát fogja, fogja,
Majd, mint mackóját a gyermek,
Révedt arccal földre dobja…
Oh, irgalom atyja, ne hagyj el!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik