A labda az új gésagolyó

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.18. 21:07
Tegnap éjjel millióknak szereztek örömet a japán lányok a futballtörténet első ázsiai női vb-aranyával. Az amerikai Wonder Woman Team a cél...

Tegnap éjjel millióknak szereztek örömet a japán lányok a futballtörténet első ázsiai női vb-aranyával. Az amerikai Wonder Woman Team a cél előtt bukott orra, s bár vérzik értük a szívünk, tegnap leckét kaptunk kitartásból, küzdeni tudásból és az akaraterő varázserejéből. Együtt jutottunk a csúcsra a Nadeshikóval - most összegzünk.Tegnap éjjel millióknak szereztek örömet a japán lányok a futballtörténet első ázsiai női vb-aranyával. Az amerikai Wonder Woman Team a cél előtt bukott orra, s bár vérzik értük a szívünk, tegnap leckét kaptunk kitartásból, küzdeni tudásból és az akaraterő varázserejéből. Együtt jutottunk a csúcsra a Nadeshikóval - most összegzünk.

A meccs

Papíron már nem lett volna meglepetés Japán vb-címe, elvégre, aki a döntőig eljut, az már csak képes még egy meccset nyerni – valahogy azonban mégsem akartuk elhinni, hogy az abszolút favorit németek, a félelmetesen jó amerikaiak vagy a kutyakemény svédek helyett Szaszaki lányai fogják a magasba emelni a trófeát. A meccs első húsz percében nagyítóval kellett keresni a japán játékosokat a pályán, ám Szava észbekapott, és vezényletével az ázsiai csapat szép lassan megálljt parancsolt a látványos, de annál haszontalanabb amerikai kartácstűznek. Hiába lövöldöztek ugyanis Rapinoe-ék, a fölény meddő maradt.

Meglehet, ronda focit játszott a Nadeshiko a döntőben, de aki képes arra, hogy a hurráoptimista USA WNT-t megtörje, annak gondolkodás nélkül jár az arany, ugyanis Wambach ezen a vb-n mást se csinált, csak a földet lapátolta kifelé az amcsi sírgödörből.

Tökéletesen megérdemelt győzelem.

A győztes, aki mindent vitt

Szava, aki 1995-ben, tizenhat évesen már játszott az ellen a Pia Sundhage ellen (!), aki most az USA kispadon ült, szénné nyerte magát: az aranyérem mellett övé az Aranycipő (öt góllal) és az Aranylabda is. Testületileg heverünk aranylábai előtt.

A vesztes, aki mégis nyert


Hope Solo vitathatatlanul az egyik legjobb női kapus a Földön (ha nem a). A büntetőknél mindenki arra számított, hogy kivédi a japánok szemét, a végeredményt azonban ismerjük. Hogy Solo, aki egyébként nem csak a torna legjobb kapusa, de annak bronzlabdása is lett, mekkora sportember, arról a meccs után, remegő kézzel megírt tweetje tanúskodik:

Az alternatív fair play-díjas

A torna fair play-díját ugyan Japán kapta, a Kötényblog fair play-díja az amerikai válogatotthoz vándorol. Hogy miért? Nézzétek.

A rekord

Hogy mekkora esemény is volt valójában a tegnap esti döntő (ezt leginkább azoknak írjuk, akik szerint túllihegtük ezt az egészet), arról álljon itt egy adat mindenféle kommentár nélkül:

A Twitter ötéves történetének legtöbbet twittelt eseménye az USA-Japán meccs, amelynek utolsó perceiben MÁSODPERCENKÉNT 7196 tweet érkezett.

A szurkolók

Az Obama család vb-döntőt néz (arckifejezésükből ítélve itt már beindult a japán flex):

Az elnök Twitteren üzen a meccs előtt a lányoknak:

Paula Abdul szívvel-lélekkel szurkol a női foci sikeréért:

Aki követ Rio Ferdinandot Twitteren, tudhatja, hogy a MU hátvédje hatalmas csajfoci-fan, minden fontos meccset megnéz, természetesen ezt se hagyta ki:

Az angol női válogatott keserű szájízzel búcsúzott a vb-től, a legjobban pedig valószínűleg Faye White-nak, a döntő tizenegyes elhibázójának fájhatott a kiesés. Nem mulasztotta el azonban hódolatát kifejezni Szavának:

A gratulációk

A kanadai Christine Sinclair, akit a Kötényblog olvasói egyhangúan választottak a világbajnokság hősének, ezt írta a meccs után:

A női vb szerencsére más sportágak jeles képviselői között is egyre népszerűbb. Jenson Button, aki egykori csapata, a Honda révén kötődik Japánhoz, anyanyelvükön üzent a lányoknak. Micsoda úriember!

Az ünneplés

Kollégáink a JSoccer magazinnál elég erősen megdönthették a szakésüveget, csak ma este tértek magukhoz Twitterük tanúbizonysága szerint:


A végszó

Természetesen fogunk még a vb-vel foglalkozni a napokban, hadd ragadjam azonban meg az alkalmat, hogy megköszönjem a sok-sok támogatást, visszajelzést, lájkot, kommentet, a beküldött cikkeket, képeket, verseket, érdekes adatokat – mindazt, amivel egy picit is hozzájárultatok ahhoz, hogy ez a blog ilyen sikeresen induljon. Együtt nőttünk ezzel a vb-vel, és nagyon boldog vagyok, hogy (még ha ipari mennyiségű csöcsös kép árán is, de) odacsábítottam néhány embert a képernyő elé, élvezetesebbé tudtam tenni a meccsekre hangolódást, és segíthettem egy kicsit jobban átlátni a női focit. A célom ugyanaz, mint eddig: gyertek, szeressétek ezeket a csodálatos lányokat.

audrey_

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik