Kosár: a Sepsiszentgyörgy nyerte a román Nemzeti Ligát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.29. 21:39
A háromszéki székely főváros, Sepsiszentgyörgy reprezentatív csapata, a Sepsi-SIC története során először nyerte meg a román női kosárlabda Nemzeti Ligát. A Román Kupa megnyerését követően idén a háromszéki lányok magabiztosan szerezték meg az újabb győzelmet.

A román női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszát 18 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel megnyerő háromszéki zöld-fehér alakulat a döntő első két hazai mérkőzésén két biztos győzelmet aratott. Március 22-én 82–57-re, március 23-án 64–50-re diadalmaskodtak a sepsiszentgyörgyi lányok a döntőbeli ellenfelük, az alapszakaszt a harmadik helyen záró Gyulafehérvári Egyetem csapata ellenében.

A mai első idegenbeli mérkőzésen is végig vezetve magabiztosan győzték le a Fehér megyeieket 86–53-re. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntőt a mai sikerükkel veretlenül, 3–0-s összesítéssel nyerték meg, megkoronázva ezzel az idei sikerszériájukat.

A korábban – február 7-én – megrendezett kupadöntőben Zorán Mikes tanítványai a Brassói Olimpiát győzték le 87–49 arányban, az idei diadalukkal a története során harmadszor hódítva el a Román Kupát. Bajnoki diadaluk lehetőséget ad az idén ősszel induló Európa-kupában való részvételre, amivel a háromszékiek élni kívánnak, a város vezetése minden tőle telhetőt megad, hogy az idén legsikeresebb székely csapat elindulhasson a második számú európai kupasorozatban.

A város északi határában jelenleg szerkezetkész állapotban van az őszi szezon kezdetére elkészülő új háromezer néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok, az Európa-kupa mérkőzéseket itt rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik