Kosárlabda: súlyos Manresa-kudarc, Hanga-szezoncsúcs

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.12. 10:29
Hanga Ádám vasárnap a regnáló spanyol bajnok Barcelona otthonában lépett fel klubjával, az Assignia Manresával és irányítóként szerepelve 12 pontjával csapata egyik legjobbja volt, ám csapata egyoldalú mérkőzésen maradt alul a katalánok otthonában.

Hanga Ádám csereként pályára lépve, többnyire irányítóként játszva 27 percet kapott a bizonyításra, ezalatt 12 pontot és 15-ös VAL-értékmutatót ért el, utóbbival – holtversenyben – a vendégek legjobbja volt. Összesen 11 mezőnykísérlete volt a magyar játékosnak, ebből öt volt sikeres, négyből egyszer talált be a triplavonalon túlról, két büntetőjéből egyet értékesített. Öt lepattanó, két gólpassz, négy kiharcolt fault és egy eladott labda fűződött még Hanga nevéhez a 89–47-re elveszített találkozón.

A magyar játékos csapata hét forduló után is nyeretlen, így az utolsó, 18. helyet foglalja el a bajnokságban, s mélyponton van az együttes. A kezdőirányítója nélkül kiálló Manresa már az első negyedben hatalmas hátrányba került, Hangát alig három perc után küldte be Jaume Ponsarnau mester, amikor már 15–2-re vezetett a Barca, ő pedig azonnal egy triplával szépített, majd kezébe vette a karmesteri pálcát. Az első félidőben sikerült egy közeli kettessel is betalálnia egy szép betörés után, de a vendégek 54–19-es, az ACB-ben minden körülmények között szokatlan hátrányba kerültek, ám a fordulás után valamennyire stabilizálni tudták a helyzetet.

Honfitársunk büntetőket harcolt ki, s két dobásából egy a gyűrűben landolt, majd még két ügyes közeli találatot szerzett, a negyedik etapban pedig megint mezőnyből volt eredményes egy újabb duplával, ezzel sorozatban harmadszor jutott el legalább 10 egységig, s a mai 12 pont a szezonbeli legjobbja volt, ám ez bizonyosan nem vigasz a magyar válogatott ásza számára, hiszen klubja láthatóan gödörbe került. A Manresa ráadásul legközelebb a listavezető, s eddig veretlen Real Madridot fogadja hazai környezetben jövő hét vasárnap 19 órától (a találkozót a Sport Klub élőben közvetíti).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik