A Pécsről távozó Ivkovics lesz a szakmai igazgató a Kecskemét élén

Vágólapra másolva!
2009.06.06. 13:30
Sztojan Ivkovics lesz a Kecskemét NB I-es férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója. Elvárjuk, hogy a következő bajnoki szezonban az első nyolc között végezzen a gárda – jelentette be Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szombaton, a városi sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.
Szojan Ivkovicsnak a semmiből kell új csapatot építeni
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Szojan Ivkovicsnak a semmiből kell új csapatot építeni
Szojan Ivkovicsnak a semmiből kell új csapatot építeni
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Szojan Ivkovicsnak a semmiből kell új csapatot építeni

Sztojan Ivkovics teljes kompetenciát kap arra, hogy a garantált finanszírozási keretből eredményesen működtesse a város többségi tulajdonával létrehozott sportvállalkozáson belül a kosárlabda-szakosztályt – tette hozzá a polgármester.

Zombor emlékeztetett arra, hogy a város a férfi kosárlabdacsapat további működtetése miatt alapította a sportvállalkozást, mert az Univer cégcsoport kiszállt a profi sport támogatásából.

Ivkovics, aki ezüstérmet szerzett a Pécs férfi együttesével, majd szerdán lemondott posztjáról, kijelentette: nagyon rövid idő alatt megállapodtak a kecskemétiekkel, mert nem a pénz volt az elsőrendű szempont, hanem az, hogy a városnak kell egy csapat.

Az új szakmai igazgató szerint teljesen új gárdát kell építeni, hiszen nincs stáb, nincsenek játékosok. Mint mondta: szeretné megtartani Csorvásit és Tóth Pétert, de nem a korábbi feltételekkel, mert azok túlzottak voltak.

Ivkovics hozzátette: két külföldi játékost szeretne igazolni, esetleg egy harmadik, kiegészítő embert a sérülések esetére. Nem akart neveket említeni, de utalt arra: sok függ attól, hogy volt csapatánál kik kapnak szerződést, és kik azok, akik továbbra is vele szeretnének dolgozni.

Vörösmarti Attila marketingigazgató a távirati irodának elmondta: a sportvállalkozás bejegyzése napokon belül megvalósul, és utána az egyezség értelmében Sztojan Ivkovics kétéves szerződést ír alá.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a kosárlabda mellett az új sportvállalkozásba belépett kézilabdacsapat edzője Skaliczki László marad, míg az ezüstérmes férfi röplabdacsapatot továbbra is Gyurkó Sándor készíti fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik