Férfi kosárlabda NB I: Ivkovics ismét csak szakmai igazgató Kecskeméten

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.25. 09:25
Ivkovics Sztojan (Fotó: Árvai Károly)
Ismét csak szakmai igazgatóként dolgozik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét férfi kosárlabdacsapatánál Ivkovics Sztojan.

Az NB I 13. helyén végzett klub tájékoztatása szerint az elmúlt idényben az alföldieket vezetőedzőként is irányító szakemberé a kerettel kapcsolatos teljes felelősség a következő kiírásban is. Mellette három edző dolgozik majd a csapat felkészítésében: Hegedűs Gergely az erőnléti munka levezénylése mellett a magas poszton bevethető játékosok egyéni felkészítésével foglalkozik, Dusan Markovics feladata a mezőnyjátékosok egyéni felkészítése lesz, a stáb legújabb tagja, Németh Levente pedig Körmendről érkezik, ahol másodedző volt, és Kecskeméten scouting edző lesz.

A játékoskeret kapcsán az 58 éves Ivkovics Sztojan elmondta, továbbra is Wittmann Krisztián a csapatkapitány. Biztosan nem marad Kucsera Dániel, Tóth Balázs, Marko Lukovics, Rastko Dramicanin és Shannon Bogues. Az új idényre a magyar játékosokkal hosszabb távú megállapodásra törekednek, a külföldiek kapcsán pedig azt tartják szem előtt, hogy minél jobban beilleszthetők legyenek a tervezett játékrendszerbe.

Ivkovics – aki december óta dolgozott vezetőedzőként – bő tíz éven át, tavaly decemberig a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet egymás után kétszer kivezetett az Európa-bajnokságra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik