A Boston egy héten belül harmadszor kapott ki, ezúttal a Portlandtől

Vágólapra másolva!
2008.12.31. 09:43
A Boston Celtics egy héten belül a harmadik vereségét szenvedte el az NBA-ben, a 63. játéknapon Portland Trail Blazers vendégeként kapott ki 91–86-ra. Szintén vereséget szenvedett a Cleveland. A Keleti főcsoportban a Boston mögött második Cavalierst a Miami Heat győzte le.
LaMarcus Aldrige (balra) és Kevin Garnett küzd a labdáért
Fotó: Reuters
LaMarcus Aldrige (balra) és Kevin Garnett küzd a labdáért
LaMarcus Aldrige (balra) és Kevin Garnett küzd a labdáért
Fotó: Reuters
LaMarcus Aldrige (balra) és Kevin Garnett küzd a labdáért

A Boston december 25-én szenvedte el harmadik vereségét a szezonban azután, hogy 19 egymást követő meccsen nem talált legyőzőre. A Los Angeles Lakerstől elszenvedett fiaskó óta azonban a Golden State Warriors és a 63. játéknapon a Portland Trail Blazers is megverte a bajnokot.

Pedig a hazaiaknál térdsérülés miatt nem játszott a csapat egyik legjobbja, Brandon Roy, aki nem rég 52 pontot dobott a Suns ellen. A Portland ezúttal nélküle is győzött, köszönhetően a kiegyenlített csapatteljesítménynek, és a 40 százalékos kinti dobásoknak.

A bajnok bostoniak nagyon gyengén dobták a triplákat ezen a meccsen, 14 kísérletből csak három talált a gyűrűbe, míg a hazaiaknál ennek a duplája (15 kísérletből), ez pedig nagyon sokat számított, az amúgy végig kiélezett találkozón.

A vendégek vereségéhez az is hozzájárult, hogy a 28 pontos Paul Pierce-t (ő volt a mezőny legeredményesebb dobója) és a 17 pontig jutó Kevin Garnettet leszámítva a többiek ezúttal nem sokat tettek hozzá a Boston játékához. A hazaiak legjobbja a 21 pontot jegyző Steve Blake volt.

Keleten a listavezető Boston mellett a második helyen álló Cleveland is kikapott. A Cavaliers a Miami otthonában szenvedett vereséget. A Heat az első negyed közepétől kezdve végig vezetett, és bár 16 pontnál jobban egyszer sem tudott meglépni, győzelme nem forgott veszélyben.

A Miami győzelmében kulcsszerepet játszott az egyaránt 21 pontig jutó Dwyane Wade, Mario Chambers duó, míg a másik oldalon LeBron James hiába dobott 38 pontot és adott 7 asszisztot, remeklése kevés volt a sikerhez.

A Spurs kétpontos vereséget szenvedett hazai pályán a Bucks ellen, míg a Suns a Grizzlies otthonában nyert. A sokadvirágzását élő Shaquille O’Neal 24 ponttal és 13 lepattanóval segítette győzelemre csapatát, míg a mezőny legeredményesebb dobója a 28 pontos Leandro Barbosa volt.

NBA

Alapszakasz, 63. játéknap
Portland Trail Blazers–Boston Celtics 91–86
Miami Heat–Cleveland Cavaliers 104–95
San Antonio Spurs–Milwaukee Bucks 98–100
Memphis Grizzlies–Phoenix Suns 89–101
Charlotte Bobcats–New York Knicks 89–93
Indiana Pacers–Atlanta Hawks 104–110
Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves 107–100
Sacramento Kings–Los Angeles Clippers 92–90
New Orleans Hornets–Washington Wizards 97–85
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik