Egyenlítettek a Lovagok, négy pont döntött a negyedik mérkőzésen

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.30. 08:44
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásában az elődöntő negyedik mérkőzésén, egyben a Keleti főcsoport döntőjében Clevelandben nyert négy ponttal a házigazda Cavaliers a Detroit Pistons ellen, így a négy győzelemig tartó párharc állását 2-2-re alakította. Az ötödik mérkőzést csütörtökön rendezik, méghozzá Detroitban. A Cleveland az elődöntő nyitányán két vereséggel kezdett - mindkét összecsapást három-három ponttal, 79-76-ra bukta el -, de első hazai mérkőzésén azonnal szépíteni tudott. A különbség ott is igen kevés volt, szám szerint hat pont - 88-82 -, ezzel a szoros hagyománnyal a negyedik találkozón sem szakítottak.
LeBron James (Cleveland Cavaliers, jobbra) akciózik Tayshaun Prince (Detroit Pistons) mellett
Reuters
LeBron James (Cleveland Cavaliers, jobbra) akciózik Tayshaun Prince (Detroit Pistons) mellett
LeBron James (Cleveland Cavaliers, jobbra) akciózik Tayshaun Prince (Detroit Pistons) mellett
Reuters
LeBron James (Cleveland Cavaliers, jobbra) akciózik Tayshaun Prince (Detroit Pistons) mellett

A házigazdák két szűken megnyert negyedet követően a félidőben hét ponttal vezettek, de gyatra harmadik negyedbeli teljesítményüket követően, amikor is tizenöt dobott pontjuknak köszönhetően mínusz kilenccel zárták a felvonást, a záró részt már a vendégek várhatták hárompontos előnnyel.

A hajrában aztán fordítani tudtak a Lovagok, akik tulajdonképpen egy szakaszban vágták ki a rezet, de akkor nagyon, miközben a detroitiak négy mezőnykísérlete – kettő a hárompontos vonalon kívülről – eredménytelennek bizonyult. Rontott Billups, McDyess, Wallace és Prince is.

Így a negyedik felvonás közepén 77-74-s detroiti vezetés után 9-0-s részeredménnyel átvették a vezetést a házigazdák, amelyet már nem is engedtek ki a kezükből a találkozó végig.

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Prince még értékesített ugyan négy büntetőt, de ez már csak a veszett fejsze bizonyos része volt, a rossz mezőnykísérleteket nem tudta ellensúlyozni. Mint ahogyan Hamilton későinek bizonyuló két eredményes dobása a vége felé, előtte ugyanis 5:33 percig nem talált ellenfele gyűrűjébe a detroiti gárda egyetlen játékosa sem.

A mérkőzés nyerőembere LeBron James volt, aki a mezőny legeredményesebbje tudott lenni 25 szerzett pontjával, de 11 asszisztja és hét lepattanója sem elhanyagolható.

„Azt kértem a csapattársaimtól – mondta James -, hogy a negyedik negyedben engedjék át nekem a befejezéseket és megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból a győzelemért.”

A főlovag nem beszélt mellé, pontjainak több mint felét, szám szerint 13-t a negyedik felvonásban szerzett, amikor a találkozó érdemi része történt.

Említsük meg a 21 éves Daniel Gibsont is, aki 12 büntetőjét kivétel nélkül értékesítette - összesen 21-ig jutott -, illetve a 19 pontot szerző Drew Gooden nevét is, mint a clevelandi siker további főszereplőit.

„Képtelen voltunk őket megtartani támadásban – ezt már Flip Saunders mondta, a Detroit edzője -, Gibson pedig hihetetlenül játszott.”

A Cleveland tizedik győzelemével eddigi legjobb rájátszásbeli eredményét tudja már most felmutatni. Amikor James húsz pont fölött dobott, még nem kaptak ki, tízből tíz mérkőzésüket nyerték.

Detroiti idegenbeli mérlegük viszont kifejezetten rossz: emberemlékezett óta nem nyertek a Pistons vendégeként, hatmeccses nyeretlenségi szériájuk vár megszakításra.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ (KELETI-FŐCSOPORT DÖNTŐ), NEGYEDIK MÉRKŐZÉS:
CLEVELAND CAVALIERS - DETROIT PISTONS 91-87 (26-22, 24-21, 15-24, 26-20)
Helyszín: Quicken Loans Arena, Cleveland, OH, nézőszám: 20.562
CLEVELAND: Hughes 2, Pavlovic 5, Gooden 19, James 25, Ilgauskas 9. CS.: Gibson 21, Varejao 2, Marshall 7, D. Jones, Snow 1. Vezetőedző: Mike Brown
DETROIT: BILLUPS 23, HAMILTON 19, R. Wallace 9, PRINCE 15, Webber 2. CS.: McDyess 12, Maxiell 4, Hunter 3, Murray, Delfino. Vezetőedző: Flip Saunders
Az állás: 2-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik