Remekelt a Cleveland Cavaliers és a Phoenix Suns, Nash 18 asszisztja

Vágólapra másolva!
2007.04.15. 10:30
Hét mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza: négyszer a hazai, háromszor pedig az idegenben játszó csapat győzött. A legnagyobb különbségű sikert a 34 pontos különbséggel diadalmaskodó Cleveland Cavaliers és a látogatóként 28 ponttal nyerő Phoenix Suns mondhatta magáénak.
LeBron James "repülése" az ellenfelet is lenyűgözte
Reuters
LeBron James "repülése" az ellenfelet is lenyűgözte
LeBron James "repülése" az ellenfelet is lenyűgözte
Reuters
LeBron James "repülése" az ellenfelet is lenyűgözte
A Cavs sikerének egyik letéteményese ismét LeBron James volt, aki 23 pontig jutott. Pedig a sztár a találkozó elején kisebb sérülést szenvedett, egy ütéstől felrepedt és vérzett is az orra. Ez sem zavarta, s a Clevelandet sem zökkentette ki, végig magabiztos játékot nyújtott.

A Cleveland Cavaliers a szünetig már 28 pontot előnyre tett szert, utána sem forgott veszélyben a magabiztos siker. Így James az utolsó játékrészt Mike Brown edzőnek köszönhetően ki is hagyhatta.

A gárda egyébként 48. sikerét aratta az alapszakaszban, s tovább harcolhat a Chicago Bullsszal a Keleti-főcsoport 2. helyéért.

„Nagyon eltökélten és profin játszottunk. Ez volt az egyik legjobb mérkőzésünk az utóbbi időben, végig kézben tartottuk az irányítást” – mondta LeBron James.
A Cavs egyébként idénycsúcsot is elért, 57 százalékkal dobott a mezőnyből.

A Phoenix Suns szintén remek dobóteljesítményének köszönhette fölényes idegenbeli diadalát. A gárda 126-98-ra nyert a Utah Jazz ellen, s ezzel egy lépéssel közelebb került a 2. hely megszerzéséhez.

„Még rengeteg energiánk van, s még ennél is következetesebben tudunk kosarazni. Ez mindenkiben jó érzéseket kelt” – mondta Steve Nash, aki a találkozó egyik főszereplője volt.

A kanadai sztár 18 (!) assziszttal és 13 ponttal segítette csapatát.

A Phoenix Suns a mostani sima sikerrel 61-19-re javította mérlegét, amely alig marad el a Dallas Mavericks (64-14) mutatójától.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

157. JÁTÉKNAP
  • Philadelphia 76ers-Orlando Magic 87-104
  • Cleveland Cavaliers-Atlanta Hawks 110-76
  • Memphis Grizzlies-Denver Nuggets 133-118
  • Milwaukee Bucks-Charlotte Bobcats 92-113
  • Houston Rockets-New Orleans/Oklahoma City Hornets 123-112
  • Utah Jazz-Phoenix Suns 98-126
  • Portland TrailBlazers-Seattle Supersonics 108-102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik