Negyedik mérkőzését is elvesztette a Paks

k.z. k.z.k.z. k.z.
Vágólapra másolva!
2006.11.28. 19:31
Címkék
Négy mérkőzés után is nyeretlen a bajnoki címvédő paksi csapat, a kosárlabda Európa Kupában, s már matematikai esélyüket is elveszítették a továbbjutásra.
Egyedül a tizenöt pontig jutó Sommerville teljesítménye volt elfogadható a paksiaknál
Egyedül a tizenöt pontig jutó Sommerville teljesítménye volt elfogadható a paksiaknál
Egyedül a tizenöt pontig jutó Sommerville teljesítménye volt elfogadható a paksiaknál
Egyedül a tizenöt pontig jutó Sommerville teljesítménye volt elfogadható a paksiaknál
Nem igazán megy a bajnoki címvédő paksi kosárlabda csapatnak az új idényben. A gárda a hazai pontvadászatban is csak a mezőny második felében kullog, eddigi három Európa Kupa-meccséből pedig mindhármat elvesztette, ráadásul kettőt itthon.

Ezúttal Rosztovban lépett pályára Zsoldos András csapata. Az első meccsen négy ponttal győztek az oroszok, s ez nem túl sok jót ígért a visszavágóra sem.

Ettől függetlenül a mieink nem kezdtek rosszul, hiszen 2:1-re és 4:3-ra is ők vezettek. Sajnos a meccsen utoljára. Ekkor ugyanis 9:4-re húzott el a Rosztov, majd 11:9 után 21:11-nél először volt tíz pont a két gárda közötti különbség. Innen még sikerült feljönni hét pontra az első negyed végéig.

A második játékrész Pavlik két pontosával kezdődött (23:18), ám legközelebb akkor szereztek pontot a paksiak, amikor a hazai csapat már 41 pontnál járt. A mieink leginkább Toporovot, valamint a gárda horvát és bosnyák légiósát, Loncsart és Parst nem tudták tartani az ellenfél játékosai közül, akik zsinórban 18 pontot szereztek. Tulajdonképpen a mérkőzésnek ez volt az a szakasza, amellyel végképp eldőlt a találkozó sorsa. A félidő végére már huszonhat pontosra nőtt az orosz gárda előnye.

Sajnos a játék képe különösebben a nagyszünet után sem változott, bár az oroszok ezúttal megelégedtek azzal, hogy csak szépen lassan növelték a különbséget. Ebben a játékrészben hattal növelték előnyüket, s így már harminckettő volt az előnyük. Ekkor a rosztoviak amerikai légiósa Sneed volt elemében.

Sajnos a záró játékrészben sem ment a paksiaknak, csak a 15 pontig jutó Sommerville teljesítménye volt elfogadható. Ebben a negyedben szerezték a mieink a legkevesebb pontot, mindössze tizenegyet, s csak az volt a szerencséjük, hogy ekkor már a biztos győzelem tudatában az oroszok sem csipkedték annyira magukat. A különbség ezen a szinten így is kiütéses, 44 pont lett, s míg a házigazdák száz pont főlé jutottak, addig az Atomerőmű a hatvanat sem érte el.

Továbbra is nyeretlen tehát a paksi gárda, amely így már matematikai esélyét is elveszítette a továbbjutásra.

Férfi kosárlabda Európa Kupa, C-csoport

Lokomotív Rosztov-Atomerűmű 102-58 (23:16, 31:12, 23:17, 25:11)
Rosztov: Loncar 17, Toporov 17, Sneed 13, Pars 11, Bailey 10, Alekszandrov 9, Kubrakov 7, Zibirov 7, Sklavos 6, Vorotnikov 5, Kuzjakin
Atomerőmű: Sommerville 15, Horváth 9, Kiss 9, Mészáros 8, Pavlik 7, Czigler 6, Josipovics 2, Panta 2, Lőrincz, Tóth
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik