Raphaëlle Tervel, a Győr másodedzője, egykori kézilabdázója megkapta játékengedélyét és ott lesz a Rapid Bucuresti elleni BL-meccskeretben (Fotó: Nemzeti Sport)

Az északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság után több hiányzóval folytatta felkészülést a Győri Audi ETO, s az Alba Fehérvár ellen csupán 12 játékossal lépett pályára, de – mint arra a klub honlapján felhívta a figyelmet – emellett probléma volt, hogy hármas védő poszton csak két játékossal számolhatott a spanyol szakvezető.

„Tekintettel arra, hogy ha a két játékos bármelyike még kiesne olyan megoldást kellett találni, ami rövid távon megoldja a problémát, ha az egyáltalán felmerül. Az a döntés született, hogy a csapat jelenlegi másodedzőjének, az egykor a világ egyik legjobb védekezőspecialistájának tartott Raphaëlle Tervelnek klubunk megkérte a játékengedélyét. Az adminisztrációs procedúra a határidőig sikeresen lezárult, így Raphaëlle Tervel szükség esetén nevezhető lesz játékosként is a mérkőzésekre” – írja a gyorietokc.hu.

Tervel mellett a Rapid Bucuresti elleni találkozón bemutatkozhat a győri csapatban Line Haugsted is, akit még januárban szerződtettek a kisalföldiek a dán Viborgtól, de májusban súlyos vállsérülést szenvedett korábbi csapata bajnokiján, s csak most épült fel.

A román ellenfélnél pedig a holland világbajnok, a héten a dán Nyköbingtől szerződéséből kivásárolt irányító, Estavana Polman mutatkozhat be.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
7. FORDULÓ
B-CSOPORT
18.00:
Győri Audi ETO KC–Rapid Bucuresti (román) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!