Óriási fordulat: mégsem jelent csődöt a Vipers Kristiansand

Vágólapra másolva!
2024.10.21. 16:59
Úgy tűnik, az utolsó utáni pillanatban mégis megmenekült a patinás norvég klub (Fotó: Vipers Kristiansand/Facebook)
Hétfőn megváltoztatta vasárnap esti álláspontját, és mégsem jelent csődöt a norvég Vipers Kristiansand, amely 2021 és 2023 között háromszor nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját.

„Feltámadtunk!” – közölte a hétfői sajtótájékoztatón Peter Gitmark klubelnök. Hozzátette, megvan a fedezete a további, hosszú távú működésnek, egy hét múlva rendkívüli közgyűlést tartanak és új elnökségi tagokat választanak, de az elnöki posztot továbbra is ő szeretné betölteni.

Gitmark azt is elárulta, hogy Morten Jörgensen vezetésével helyi befektetők egy csoportja szeretné megmenteni a klubot, és hajlandóak jelentős összeget áldozni rá. Hozzáfűzte, a játékosok fizetését nem csökkentik tovább.

A Vipers felvidéki vezetőedzője, Hlavaty Tamás szerint is megmenekülhet a klub: „A vasárnap esti rossz hírek után ma új információkat kaptunk, miszerint megyünk tovább, mert beszállt egy befektetői csoport. A hivatalos bejelentés holnapra várható, de úgy tűnik, van kiút” – nyilatkozta a tréner a Nemzeti Sportrádióban.

Mint arról hírt adtunk, a vasárnap esti sajtótájékoztatón Peter Gitmark még azt mondta, hogy a Vipers szombaton játszotta utolsó hazai mérkőzését – amelyen 32–23-ra legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát, így a győri érdekeltségű csoport ötödik helyén áll a BL-ben –, és a csődhelyzet azt jelenti, hogy azonnali hatállyal visszalép a BL-től, valamint a bajnokságtól, 19 játékosa pedig szabadon igazolhatóvá válik.

A Vipers súlyos anyagi problémái először tavaly tavasszal láttak napvilágot, múlt péntekig pedig 25 millió norvég koronát – mintegy 850 millió forintot – kellett volna összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerülje a csődöt. A határidőt később vasárnapra módosították.

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik