Hlavaty Tamás bízik abban, hogy megoldódnak a gondok a Vipers kézilabdacsapatánál

Vágólapra másolva!
2024.10.16. 18:50
Hlavaty Tamás szerint az idény kezdetétől vannak a klubnál pénzügyi problémák (Fotó: handballfast.com)
A csődközeli helyzetbe került norvég Vipers Kristiansand kézilabdacsapatát edző felvidéki Hlavaty Tamás még bízik abban, hogy megoldódnak az együttes súlyos anyagi gondjai.

 

A szakember az M1 aktuális csatornának szerdán azt mondta, az idény eleje óta „ott van velük” az anyagi probléma, ami miatt játékosokat sem tudtak szerződtetni, s érezhető volt, hogy a klub mindenen próbál spórolni, arra ugyanakkor nem számítottak, hogy ekkora a baj. 

„A vezetőség az idény elején azt mondta, minden rendben lesz, de aztán jöttek olyan momentumok, amikkel ők sem számoltak” – fogalmazott a tréner.

A Vipersnek pénteki 25 millió norvég koronát – mintegy 850 millió forintot – kellene összegyűjtenie ahhoz, hogy elkerülje a csődöt.

„Hétfőn volt egy nagy megbeszélés, és pénteken délután háromkor lesz a következő. Én is próbálok segíteni, amikor nem edzést vagy videózást tartok, folyamatosan telefonálok szponzorokat keresve” – mondta Hlavaty, aki szerint mindenkit sokkoltak a történtek, ennek ellenére azonban a játékosok próbálnak arra fókuszálni, amivel tudnak valamit tenni, azaz a mérkőzésekre. 

A vezetőedző kiemelte, soha nem volt még ilyen helyzetben, és egyelőre nem is szeretne arra gondolni, mi lesz, ha megszűnik a klub, de nyilván „lehetetlen kizárni” azt, ami körülöttük történik az elmúlt időszakban.

„Bízom az itt dolgozókban, sok mindenen átmentünk már együtt, reménykedek, hogy minden jól fog alakulni” – bizakodott Hlavaty, aki szerint „a kézilabdázásnak szüksége van a Vipersre”.

A norvég együttes 2021 és 2023 között sorozatban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a döntőkben egyszer a Győrt, egyszer a Ferencvárost győzte le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik