A Veszprém a hosszabbításban állva hagyta a Barcát, és bejutott a klub-vb döntőjébe!

Vágólapra másolva!
2024.10.01. 17:56
Fotó: IHF
A férfi kézilabdázók klub-vb-jének elődöntőjében a Veszprém a rendes játékidőben döntetlent ért el a Barcával, majd a hosszabbításban kiválóan játszva 39–34-es győzelmet aratott, ezzel ott lesz a döntőben.

 

KÉZILABDA
FÉRFI KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
ELŐDÖNTŐ
Barca (spanyol)–Veszprém HC 34–39 (13–15, 29–29) – hosszabbítás után

Két gyors góllal kezdte az összecsapást a Veszprém, amire egy 3–0-s rohanással válaszolt a Barca, megfordítva az állást. Ezt követően a bakonyiak átvették az irányítást, s noha a katalán együttes 5–5-re még feljött, a játékrész hátralevő részében már csak az eredmény után futott. Xavi Pascual együttese magabiztosan őrizte előnyét, s két góllal vezetett a szünetben.

A fordulás után háromszor is feljött egy gólra a Barcelona, de az egyenlítő találatot nem sikerült begyötörni a remekül védő Corrales kapujába. A játékrész derekán Rodríguezt kiállították katalán részről, majd jól időzített időkérés nyomán összekapta magát a Barca, s az 50. percben kiegyenlített – Xavi Pascual azonnal időt kért.

Az időkérés nem hozta meg a várt hatást, az utolsó tíz percben ugyanis a katalánok akarata érvényesült – olyannyira, hogy kétgólos vezetésre tettek szert. A végjáték óriási izgalmakat hozott, Corrales több nagy bravúrt is bemutatott, a Veszprém pedig Descat és El-Dera góljával egalizált – fél perccel a mérkőzés vége előtt. Az utolsó 30 másodpercben mindkét fél eldönthette volna a meccset, de Gómez hetesét óriási bravúrral védte Corrales, majd Koszorotov időn túli szabaddobása a kapufát találta telibe – jöhetett a hosszabbítás (29–29).

A ráadás első öt percében a Veszprémnek állt a zászló, Cindric duplája mellett Remili és El-Dera is gólt szerzett, míg a kapuban Corrales kétszer is nagyot védett, így csak N'Guessan tudott kozmetikázni az eredményen (30–33). A térfélcsere után tovább nyílt az olló, a Barca nem tudott megújulni, így a bakonyi gárda jutott tovább a fináléba. 34–39


A délelőtti, illetve kora délutáni meccseken eldőlt, hogy egyiptomi–szaúdi összecsapást rendeznek az ötödik helyért: a helyosztón a házigazda Zamalek 41–23-ra megverte a California Eaglest, míg az Al-Halidzs a brazil Taubatét gyűrte le 29–27-re.

HELYOSZTÓK
Al-Halidzs (szaúdi)–Taubaté (brazil) 29–27 (13–13)
California Eagles (amerikai)–Zamalek 23–41 (11–21)

A találkozó beharangozóját ide kattintva lehet elolvasni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik