Nem tudta feltörni a DAC a Nagyszombat védelmét

Vágólapra másolva!
2024.09.28. 22:38
(fotó: dac1904.sk)
A szlovák Niké Liga 8. fordulójában a sorozatban két győzelmet arató DAC a Spartak Trnava ellen lépett pályára hazai környezetben. Bár a találkozón több helyzet dolgozott ki a hazai csapat, a gólszerzés nem sikerült, így a Spartak elérte a célját, hiszen egy pontot szerzett.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
8. FORDULÓ
DAC–Spartak Trnava 0–0
DAC: Popovics – Andzouana, Ortiz, Kacsaraba, Brunetti, Méndez (Yapi, 82.) – Vitális, Bajo, Ramadan (Herc, 71.) – Redzic (Almási, 82.), Trusa

A dunaszerdahelyi szurkolók és a klubvezetés már másfél órával a kezdés előtt találkozott a Sport utcai oldalon található régi DAC-stadion kapujánál, hogy megemlékezzenek a múlt héten kedden tragikus autóbalesetben elhunyt szurkolótársukról, Bús Károlyról. A Trencsén elleni győztes találkozóról hazafelé tartva szenvedett halálos közúti balesetet. ,,Mindazokért, kiket nem látunk már régen, akik velünk együtt szurkolnak az égben, mindenkiért egy – egy gyertya égjen“ – állt a régi kapura kifeszített zászlón.

Azóta először játszott a MOL Arénában a DAC, így a mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg Bús Károly tiszteletére. A B-közép pedig a ,,Papi, Terike, gyors felépülést, a lelátó visszavár benneteket” molinóval üzent az autóbalesetben súlyosan megsérült szurkolóknak, akiket még mindig kórházban kezelnek.

Két hete balszerencsés vereséget szenvedett a DAC a Slovan ellen, azonban a sárga-kékek remekül reagáltak erre. Háromszor játszottak idegenben, háromszor győztek, s mindhárom találkozón három gólt szereztek. Nagyon kevesen számoltak azzal, hogy ez a háromgólos sorozat ezúttal is folytatódni fog, mivel a Niké Liga csúcsrangadóján a Mol Arénába a megyei rivális, a Nagyszombat látogatott, amely az eddigi hét találkozóján csak négy gólt kapott.

A várakozás beigazolódott, a vendégek megszállták a térfelüket, csak nagyon nehezen találták a rést a dunaszerdahelyiek. Ennek ellenére megvolt a lehetőségük, hogy megszerezzék a vezetést. Egy lepattanó labdát Alejandro Méndez az égbe lőtt, majd Matej Trusa került helyzetbe, de védett a nagyszombati kapus. Egyébként ez volt az első félidőben az egyetlen kaput eltaláló kísérlet. A kaput el nem találóknál  7–1 volt az arány. Az egyik lövés a térdsérülése után visszatérő Vitális Milán nevéhez főződött, aki jó harmincról tüzelt, fél méter hiányzott, hogy a labda beakadjon a kapuba. 

A szünet után az első veszélyes lövés a vendégeké volt, Milos Kratochvíl kevéssel lőtt fölé. A következő percek nagy hazai fölényt hoztak, és az 55. percben óriási helyzetet hagyott ki Matej Trusa és Yhoan Andzouana. A vendégek hálóőre már verve volt, de hárított a nagyszombati védelem. Nemsokára Trusa lövése nem okozott gondot Ziga Frelih kapusnak. Ezután a lelátón helyet foglaló 5327 néző bánatára leült a meccs. Alábbhagyott a dunaszerdahelyi lendület, kijöttek a sündisznóállásból a vendégek, de nem jelentettek veszélyt Alekszandar Popovics kapujára.

Ahogy közeledett a meccs vége, úgy lett forróbb a hangulat. A hazai mester, Xisco Munoz behozta Almási Lászlót is, hogy erősítse a dunaszerdahelyi fejjátékot a hórihorgas nagyszombatiak ellen. A ráadásban Vitális Milán lábában volt a három pont, azonban a szabadrúgását bravúrral hárította a vendégek kapusa.

A hazaiaknál Vitális Milán végigjátszotta a meccset, Redzic Damir a 82. percig volt a pályán. Bősze Levente, Csinger Márk, Szendrei Ákos, Toboly Máté nem játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik