Kerékpár: Vingegaard nyerte a baszk viadalt, Valter 13. lett

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 17:59
null
Jonas Vingegaard a végén elhúzott a mezőnytől, és szakaszgyőzelemmel biztosította be baszkföldi sikerét (Fotó: Getty Images)
Jonas Vingegaard a harmadik szakaszgyőzelmével biztosította be összetettbeli sikerét a hatnapos baszk kerékpáros-körversenyen. Valter Attila a szombati etap nagy részét szökésben töltötte, segített dán társának az utolsó támadásban, végül 13. lett az etapon és összetettben is.

 

A 138 kilométeres utolsó szakasz elején elhúzott egy szökevénycsoport a mezőnytől, benne Valter Attilával. Az éllovasok csoportjának létszáma és előnye is sokszor változott, Valter a virtuális összetettben többször is másodpercekre került az első helytől.

Az utolsó 30 kilométerre fordulva öten tartották előnyüket, Valter és csapattársa, Steven Kruijswijk mellett az összetett versenyben Jonas Vingegaard-ra veszélyes Mauro Schmid és Esteban Chaves is ott volt elöl.

Valter az utolsó előtti meredek emelkedőn lemaradt, megvárta a Jumbo Visma vezérbringását, és Kruijswijkhez hasonlóan segített neki felzárkózni az élcsoportra. Miközben Vingegaard mindenkit faképnél hagyott, Valter a munkáját elvégezve lemaradt.

Vingegaard-nak nem volt riválisa ezen a héten (sem), simán megnyerte az utolsó szakaszt (ez volt a harmadik etapsikere a hatnapos viadalon) és a baszk körversenyt is. Csata a második helyért zajlott az utolsó, lankás emelkedőn, végül Mikel Landa megőrizte a pozícióját.

Valter a szakaszt a 13. helyen zárta, és összetettben is a 13. lett, a Jumbo-Visma második legjobbjaként. A fiatalok versenyét pedig Brandon McNulty, Felix Gall és Schmid mögött a negyedik helyen fejezte be.

KERÉKPÁR
BASZK KÖRVERSENY
6. (utolsó) szakasz, Eibar–Eibar (137.8 km)
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 3:36:42 óra
2. James Knox (brit, Soudal Quick-Step) 47 mp h.
3. Ion Izaguirre (spanyol, Cofidis) 49 mp h.
...13. Valter Attila (Jumbo-Visma) 1:21 p h.

Az összetett végeredménye
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 24:45:24
2. Mikel Landa (spanyol, Bahrain Victorious) 1:12 p h.
3. Ion Izaguirre (spanyol, Cofidis) 1:29 p h.
...13. Valter Attila (Jumbo-Visma) 3:13 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik