Visegrád-kupa: villámgól, majd Fradi-siker a cseh rivális ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 20:21
null
Rasmus Kulmala (87) szerezte a zöld-fehérek villámgólját (Fotó: Micheller Szilvia)
A Ferencváros hazai jégen 2–1-re győzött a cseh második vonal élcsoportjához tartozó Poruba ellen a jégkorong Visegrád-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, azaz egygólos előnnyel utazik majd a hónap végi visszavágóra.

 

Az erdélyi túráról (vereség a Csíkszereda, győzelem a Gyergyó ellen) éppen visszaérkező FTC villámrajtot vett a két csapat történetének első közös meccsén. A kezdő korongbedobás után az egyik cseh védő elvétette a hátrapasszolt pakkot, és Pavuk Attila kiugratásából a korábbi U20-as világbajnok Rasmus Kulmala megszerezte a vezetést (1–0) – hét másodperc telt el akkor a meccsből…

Az ígéretes kezdés dacára a következő ötven percben nem esett újabb gól, és bár az 53. percben Tomás Gres egyenlített (1–1), két perccel később Tóth Adrián emberelőnyből visszaszerezte az előnyt (2–1) a sokkal több kapura lövéssel kísérletező magyar bajnoknak.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el; a két meccs után az összesített gólkülönbséget veszik majd figyelembe (az idegenben szerzett gól nem ér többet).

A visszavágót október 29-én rendezik meg Csehországban.

VISEGRÁD-KUPA
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom–HC RT Torax Poruba (cseh) 2–1
(1–0, 0–0, 1–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik