Erste Liga: brassói vereséggel kezdett a címvédő az elődöntőben

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 20:59
Nyolcgólos mérkőzésen nyert a Brassó a címvédő Gyergyó ellen
A férfi jégkorong Erste Liga elődöntőjében a címvédő Gyergyói HK 5–3-ra kikapott a Brassó vendégeként, míg a Csíkszereda 4–2-re nyert a Ferencváros jegén.

 

A Gyergyói HK egyedüliként 4–0-s összesítéssel jutott elődöntőbe, így több pihenőideje volt ellenfelénél, a hazai jégen játszó Corona Brassónál. A két erdélyi csapat tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a későbbi győztes gyergyóiak hétmeccses párharcban győzedelmeskedtek.

Ezúttal az első és az utolsó harmad is kétgólos döntetlennel zárult, a középső játékrészben a Brasov 3–1-re nyert, aminek köszönhetően előnybe került a párharcban. A hazaiaknál a cseh Radim Valchar két gólja mellett két gólpasszt is jegyzett, míg Phillipe Cornet két góllal segítette győzelemre csapatát.

A másik elődöntőben Galajda Zsombor kétszer is egyenlített a Csíkszereda ellen, a vendégek azonban pár perccel a mérkőzés vége előtt harmadszor is vezetést szereztek. Erre már nem volt válasza a Ferencvárosnak, ráadásul a hajrában negyedszer is betalált a Csíkszereda. A vendégek négyből három góljukat emberelőnyből szerezték. Az erdélyi együttes a 4–2-es győzelemének köszönhetően 1–0-ra vezet a párharcban.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
FTC-TELEKOM–SC CSÍKSZEREDA (romániai) 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)
Tüskecsarnok, 1027 néző. V: Soós, Varjú, Kis-Király, Kovács P. 
FTC: Arany – Boros, HRABAL (1) / Seregély Máté, Crespi / Marva, Kärmeniemi / Banga, Haranghy – GALAJDA 2, A. Brady (1), Tóth A. (1) / Nemec, Kestilä, LaPorte / Turcotte, Nagy G., Németh A. / Tóth Gergő, Bán, Farkas S. Edző: Fodor Szabolcs
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Kubát (1), Rutkowski (1) / Ferencz-Csibi, GECSE (1) / Salló, Láday / Bajkó – Szkacskov 1, Részegh T. (1), Becze T. / LEVIN 1 (1), Péter B. 1, SOFRON (2) / Rokaly Sz., Reisz, Fodor Cs. / Svetina, Rokaly N. 1, Brown. Edző: Václav Novák
Kapura lövések: 45–33
Emberelőny-kihasználás: 1/0, ill. 4/3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – A Csíkszereda lendületben érkezett a Tüskecsarnokba, tovább tartott a negyeddöntőjük, mint a miénk. Kicsit rozsdásak voltunk. A második harmadban aztán már azt a hokit játszottuk, amit előzetesen szerettük volna. Sok helyzetünk volt, lendületesen támadtunk. Az emberhátrányos játékunk nem volt az igazi. Az ellenfél négy fórból hármat is gólra váltott, ezen javítanunk kell a párharc hátralévő részére. Szombaton is úgy kell játszanunk, ahogy ma egyenlő létszámnál, és akkor nyerhetünk.
Mark LeRose (másodedző): – Nagyon erős csapattal játszottunk, az alapszakaszgyőztessel. Kicsi szerencsénk is volt, nagy fegyvertény, hogy nyertünk, de készen kell állnunk a szombati folytatásra.

CORONA BRASOV (romániai)–GYERGYÓI HK (romániai) 5–3 (1–1, 3–1, 1–1)
Brassó, 1400 néző. V: Tóth Reátó, Rencz, Magyar (romániai), Sábián
BRASSÓ: Dubeau – PICHÉ (1), O. Williams (1) / Boriszenko (1), Lowney / Bors, Holwell / Kovács E. – Kóger D. (1), Sills, Blackwater (1) / VALCHAR 2 (2), CORNET 2, Van Wormer / Szabó K., Gajdó, Zagidullin 1 / R. Vasile, Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Edző: Dave MacQueen
GYERGYÓ: Rinne – HAARANEN 1 (1), Fejes / Raymond, Dalhuisen / Imre (1), Mesikämmen – Vincze P., Császár 1, Bodó (1) / B. Orbán (1), Sylvestre 1, SÁRPÁTKI (1) / Sándor-Székely, Tranca, Szigeti / DiDiomete, Csiszer, Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések: 45–30
Emberelőny-kihasználás: 7/3, ill. 4/1
Fegyelmi büntetések: végleges kiállítás (Robert DiDiomete)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Brassó javára
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen: – Annyiszor játszottunk már egymás ellen a Gyergyóval, hogy nem sok titka maradt egyik csapatnak sem. Igazi fizikai harc volt a jégen. Az egész szériában rendkívül fontos lesz, hogyan szerepelnek az emberelőnyös és emberhátrányos egységek. Örülünk a győzelemnek, de tudjuk, hogy szombaton már folytatódik a párharc, készen kell állnunk, és úgy játszani, mint most.
Szilassy Zoltán: – Egészen más volt ez a rájátszás-meccs, mint az előző, Újpest elleni szériában akármelyik. Keményebb és jobb ellenféllel néztünk farkasszemet, erre készítettem a játékosokat, de nem voltunk elég agresszívak, túl későn ébredtünk. Kevesebbet kell szabálytalankodnunk, mert túl sok kiállítást szedtünk össze, a Brassó ellen pedig ez nem fér bele.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik