Kangyal-varázs, Volán-bánat – Bobory Balázs jegyzete

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 22:57

Kezdjük a győztes méltatásával: a Budapest Jégkorong Akadémia megérdemelten nyerte meg a Magyar Kupát.

Bár a vasárnapi fináléban sokkal többet védekezett, mint a magasabban jegyzett ligából érkező esélyes Hydro Fehérvár AV19, sokkal éhesebb és koncentráltabb is volt, túlélte a legnehezebb helyzeteket, a döntő pillanatokban pedig megragadta a lehetőséget.

A fővárosiak vezetőedzője, Kangyal Balázs már játékosként is végtelenül őszinte, reális volt, ki tudja, milyen érzelmek kavarogtak benne a döntő előtt, alatt, után, mert éppen azt a klubot kellett tanítványaival felülmúlnia, amelyben jégkorongozóként a legnagyobb sikereit elérte. „Bill” a jégen is egyenes volt, edzőként sem lett más a stílusa – elképesztő tapasztalata, intelligenciája, mértékletessége pedig egyértelműen hitelessé teszi az öltözőben, a jégkorongozók vakon mennek utána, nem csoda hát a remek Erste Liga-szereplés és a Magyar Kupa-győzelem.

Fehérváron viszont nagy a bánat, ami nem csoda, mert hazánk kirakatcsapata egymást követő négy döntőt vesztett el az MK-ban, miközben már az első után azt mondtuk, mekkora presztízsveszteség ez az osztrák bázisú bajnokságban, illetve immár a Bajnokok Ligájában is szereplő együttes számára. Míg az első bukásnál még felmentésként szolgálhatott az a tény, hogy talán könnyedebben vette a hazai küzdelmet a Volán, a következő három alkalommal már biztosan nem akart ugyanabba a zavaros folyóba lépni, azonban valami minden alkalommal hiányzott. Másodszorra, harmadszorra és negyedszerre sem sikerült Erste Ligában játszó együttes ellen nyerni a fináléban, és a görcs láthatóan minden alkalommal csak nagyobb lett. Döbbenetes volt látni, hogy a vasárnapi meccsen is hányszor tuszkolták, gyömöszölték vagy éppen lőtték, bombázták a BJA kapuja felé a korongot a kék-fehérek, amely csak nem akart átcsorogni a gólvonalon. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát, és többekben felvetődhet a kérdés, hogy ilyen eredményesség mellett miért jár alanyi jogon a négyes finálé a számára.

Persze demagógnak sem szabad lenni, a Volán valószínűleg továbbra is a legjobb csapat Magyarországon, de korábban kiharcolt előjogait éppen a saját szereplése miatt bukhatja el, és egy megerőltető nemzetközi szezon mellett nem biztos, hogy örülnének a királyok városában, ha pluszmérkőzéseket kellene játszani az idényben.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik