Jégkorong: újonc kapusok a válogatott keretében az osztrákok ellen

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 20:39
null
Öt újonc is bemutatkozhat a magyar válogatottban az osztrákok elleni felkészülési mérkőzéseken (Fotó: Dömötör Csaba)
December közepén két mérkőzést játszik Kapfenbergben a magyar férfi jégkorong-válogatott. A szakmai stáb több fiatalnak is lehetőséget ad, a keretbe behívott két kapus, Farkas Roland és Halázs Béni is az osztrákok ellen debütálhat a válogatottban. 

A decemberi nemzetközi szünetben a szintén A-csoportos osztrák válogatottal játszik két mérkőzést a magyar férfi jégkorong-válogatott. A külföldi bajnokságok többsége nem áll le, így az ott szereplőkre ezúttal nem számíthat a magyar edzői stáb. Kevin Constantine szövetségi kapitány és Kiss Dávid másodedző is a Fehérvár együttesével az ICEHL-ben lesz érdekelt, így Szilassy Zoltán és Fodor Szabolcs lesz ott a kispadon.

A 23 fős keretből Farkas Roland, Halász Béni, Seregély Máté, Galajda Zsombor és Rétfalvi Kristóf nem játszott még a válogatottban.

A program
December 15., csütörtök, 18.30 Ausztria-Magyarország
December 16., péntek, 18.30 Ausztria-Magyarország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE AZ OSZTRÁKOK ELLENI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Farkas Roland (Budapest Jégkorong Akadémia HC) Halász Béni (Northern Michigan University)
Védők: Falus Ádám (GC Küsnacht Lions), Fejes Nándor (Gyergyói Hoki Klub), Garát Zsombor (Budapest Jégkorong Akadémia HC), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (FTC-Telekom), Tóth Gergely (Dunaújváros), Vokla Roland (DEAC)
Támadók:Császár Hunor (Gyergyói Hoki Klub), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Horváth Bálint (FVimmerby HC), Kreisz Brúnó (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (Budapest Jégkorong Akadémia HC), Papp Kristóf (Northern Michigan University), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék),Rétfalvi Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Sági Martin (DEAC), Sárpátki Tamás (Gyergyói Hoki Klub), Schlekmann Márk (Budapest Jégkorong Akadémia HC), Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub), Vincze Péter Gyergyói Hoki Klub)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik