Jégkorong: Rajna és Dudás kikerült a válogatott keretből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 09:05
Sérülés miatt kikerült a magyar jégkorong-válogatott keretéből a Fehérvár AV19 kapusa, Rajna Miklós, illetve a Debreceni HK bekkje, a hétfői Mol Liga-fordulóban azért még jégre lépő Jesse Dudás.

A kimaradók helyére a DAB-ból Duschek Dávid, a Fehérvárból pedig Láday Tamás került be. A nemzeti csapat február 9-től 11-ig Dél-Koreában a házigazdával, valamint Japánnal és Dániával játszik edzőmeccset a rutinos hazai játékosokat és a légiósokat nélkülözve.

A sportághoz és a válogatotthoz kapcsolódó friss hír, hogy a tavaly nyáron megálmodott U25-ös együttes a cseh B-válogatottal játszik kétszer áprilisban. A korosztályos vb-jükkel decemberben végzőkből (azaz utána optimális nemzetközi terhelés nélkül várakozókból), illetve a felnőttek peremén elhelyezkedő játékosokból összeállítandó U25-ösök egy csapatba gyűjtése és versenyeztetése nem hirtelen felindulásból született ötlet, hanem a válogatott programjainak szerves része, ekként a szakvezetőség is a szokott állományból táplálkozik. Az első alkalommal az egyaránt szövetségi kötelékbe is tartozó Sille Tamás (aki hétköznapokon a Hokiklub Budapest szakmai igazgatója), Szilassy Zoltán (az Újpest vezetőedzője) és Tokaji Viktor (a MAC Budapest U16-osainak edzője) irányít a táborban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik