Erste Liga: vereséggel kezdett a címvédő; ismét kikaptak a fehérvári fiatalok

Vágólapra másolva!
2022.09.22. 21:08
null
A kékben játszó fehérváriak az utolsó harmadik tartották magukat (Fotó: Soós Attila/FEHA19)
Második vereségét is elszenvedte a FEHA19 a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság 2022–2023-as idényében. A Csíkszereda is megkezdte szereplését, a címvédő 3–2-re kikapott a Budapest JAHC vendégeként.

 

Már a 2. percben megszerezte a vezetést a Budapest JAHC a Csíkszereda ellen. A hazaiak emberelőnybe kerültek, s ezt gyorsan ki is használták, Pozsgai Tamás vette be a vendégek kapuját.

Előnyüket az első harmadban tovább növelték, Kirilis Galoha talált be, a góljára ezúttal azonban gyorsan érkezett a válasz. A címvédő Reisz Áron révén szépített, mindössze másfél perccel a második hazai gól után.

A második harmadban már egyenlíteni is tudtak a vendégek, Rokaly Szilárd juttatta be a pakkot Farkas Roland kapujába.

Hosszabbításra került sor, a hazaiak pedig négy perc után döntötték el a meccset, ismét Galoha talált be, így a budapestiek legyőzték a címvédő Csíkszeredát.

A játéknap másik meccsén az első harmad hajrájáig, pontosabban az utolsó perc utolsó előtti másodpercéig kellett várni az első gólra. A FEHA19–Corona Brasov találkozón a vendégek játékosa, Kóger Dániel talált be és szerezte meg a vezetést.

A második játékrészt uralták a székesfehérváriak, sAntons Trastasenkovs révén egyenlítettek.

Bekezdett a harmadik harmadban a Brassó, tizenhat másodperc elteltével ismét a vendégeknél volt az előny, Radim Valchar talált be, Kevin Domingue pedig már a második asszisztját osztotta ki. Az első perc után az utolsóban is megzörrent a hazaiak hálója, ismét Valchar szerzett gólt, ráadásul ismét Domingue passzából, aki harmadik gólpasszát adta a találkozón.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA

FEHA19–Corona Brasov (romániai) 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Székesfehérvár, 297 néző. Vezette: Soós, Korbuly, Árkovics G., Dorner
FEHA19: TÓTH K. – MINGAZOV (1), Dolinar / Reiter A, Csollák / Bajkó B., Kóger B. / Győrfy, Salamon – Cizas (1), Mihály Ákos, TRASTASENKOVS 1 / Rétfalvi, Ambrus Cs., Keceli-Mészáros / Mayer, Farkas L., Fekete A. / Alapi, Ivády, Németh Z.Edző: Anatolij Bogdanov
Corona Brasov: Tőke – Boriszenko, Sweeney / Garcia, OWEN (1) / Bors, Gajdó T. – Schaber, Valchar 2, Zagidullin / DOMINGUE (3), GLIGA (1), KÓGER D. 1 / Gajdó B., Kovács F., A. Vasile / Antal, Buda, R. Vasile. Edző: Dave MacQuenn
Kapura lövések: 31–50.
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Anatolij Bogdanov: – Egyértelműen fejlődtünk az első, miskolci meccsünkhöz képest. Az első lépés a győzelem felé a jó kapusteljesítmény. Nálunk megvolt, Tóth megadta az esélyt arra, hogy harcoljunk a pontokért. Az első tíz perc után megjött az önbizalmunk, aminek az első gólunk lett az eredménye. Ugyan a brassóiak nyertek, de megizzasztottuk őket, büszke vagyok a srácokra.
Dave MacQueen: – Voltak jó megmozdulásaink a jégen, több ziccert alakítottunk ki az első harmadban, de azért van mit csiszolni a játékunkon. Tudtuk, hogy az ellenfeleink fiatalok, lelkesek, nem fogják feladni, a kapusuk pedig nagyszerűen védett. Kulcsfontosságú volt, hogy mi lőttük az első gólt, pedig téthelyzetben nem sokat dolgozhattunk a játékunkon.

Budapest JAHC–SC Csíkszereda (romániai) 3–2 (2–1, 0–1, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest, Vasas Jégcentrum, 553 néző. Vezette: Nagy A., Mach, Fényi S., Balla.
Budapest JAHC: FARKAS R. – Uimonen, Szabó B. (1) / Pozsgai 1, Garát / Varga K., Dóczi / Tóth P. / Culigin, GALOHA 2, MCCORMICK (1) / Elo, Viikilä, SCHLEKMANN (1) / Tóth R., Molnár B., Djumic / Ádám, Weidemann, Antal Cs. Edző: Kangyal Balázs
SC Csíkszereda: ADORJÁN A. – Farkas T., Gecse H. / Kubát (1), Láday / Clarke, Ferencz-Csibi / Bajkó – Becze T. (1), Fodor Cs. (1), REISZ 1 / Szkacskov, Sofron, Stach / Péter B., Részegh T. (1), ROKALY SZ. 1 / Casaneanu, Részegh Zs., Rokaly N.Edző: Hozó Levente
Kapura lövések: 28–35.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 7/0

AZ ERSTE LIGA ÁLLÁSA
1. FTC-Telekom 2 2 9–6 +3 6
2. DVTK Jegesmedvék 2 1 1 10–4 +6 5
3. Budapest Jégkorong Akadémia 2 1 1 9–4 +5 5
4. Gyergyói Hoki Klub 1 1 5–2 +3 3
5. Corona Brasov 1 1 2–1 +1 3
6. Sport Club Csíkszereda 1 1 2–3 –1 1
7. Újpesti TE 2 1 1 6–9 –3 1
8. Debreceni EAC 2 2 5–9 –4 0
9. Dunaújvárosi Acélbikák 1 1 2–6 –4 0
10. FEHA19 2 2 2–8 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik