Alakul az álomdöntő: már a Pittsburgh Penguins is 3–0-ra vezet

Vágólapra másolva!
2008.05.14. 07:48
Magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott a Pittsburgh Penguins a Philadelphia Flyers otthonában az észak-amerikai profi jégkorong liga Keleti főcsoportjának döntőjében. A párharc harmadik összecsapása után a Pens már 3–0-ra vezet, így mindössze egy győzelem választja el a Stanley-kuoa fináléjától.
Marian Hossa (jobbra) remek napot fogott ki
Fotó: Reuters
Marian Hossa (jobbra) remek napot fogott ki
Marian Hossa (jobbra) remek napot fogott ki
Fotó: Reuters
Marian Hossa (jobbra) remek napot fogott ki

Másolja a Detroit teljesítményét a Pittsburgh. A Penguins két hazai sikere után Philadelphiába utazott, ám saját csarnokától távol sem okozott különösebb gondot behúznia a győzelmet. A Marian Hossa vezette alakulat 4–1-re páholta el a Flyerst, és alakította 3–0-ra a négy győzelemig tartó árharc állását.

A találkozón Hossa két találatot szerzett. A szlovák játékos a Pens második és negyedik góljánál volt a befejező ember. Mellette Ryan Whitney és Ryan Malone volt eredményes. Rajtuk kívül a két asszisztot jegyző Sidney Crosby teljesítményét érdemes kiemelni – rá amúgy is kíváncsi mindenki.

„Tudtuk, hogy egy korai gól rendkívül jól jönne számunkra, ez esetében ugyanis el tudjuk némítani a közönségüket, amely alapvetően a hatodik emberük. Az itteni szurkolók hihetetlenek, rendkívül hangosan képesek bíztatni a csapatukat”– nyilatkozta Hossa a találkozót követően.

És valóban, a philadelphiai aréna zsúfolásig megtelt, de a hazaiakon a húszezer torokból érkező lelkes buzdítás sem tudott segíteni.

A Pittsburgh győzelmével immár 3–0-ra vezet, tehát karnyújtásnyira került a Stanley-kupa döntőjétől. Már csak egy megnyert mérkőzés hiányzik, és a Mario Lemieux vezette 92’-es csapat után ismét a végső győzelemért szállhat harcba a Pens.

Crosbyék egyébként már most minden idők negyedik csapat a rájátszások történetében, amely 11/1 győzelem/vereség-mutatóval kezdte a playoffot. Csak az 1968-as és 1976-os Montreal Canadians valamint az 1983-as Edmonton Oilers büszkélkedhet hasonló mutatókkal.

Ha bejut a döntőbe, nagy valószínűséggel a Dallas Stars ellen szintén 3–0-ra álló Detroit Red Wings lesz a Pittsburgh ellenfele.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Philadelphia Flyers– Pittsburgh Penguins 1–4
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–0 a Pittsburgh javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik