A Detroit Red Wings fáradtan is 3–1-re legyőzte a Penguinst

Vágólapra másolva!
2009.06.01. 07:52
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nagydöntőjének második meccsén, akárcsak az elsőn, 3–1-re nyert a Detroit a Pittsburgh ellen, ezzel pedig összesítésben 2–0-ra vezet a címvédő az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.
A detroiti Kirk Maltby (18) ráesett a Penguins kapujára, de csapata nem botlott meg
Fotó: Reuters
A detroiti Kirk Maltby (18) ráesett a Penguins kapujára, de csapata nem botlott meg
A detroiti Kirk Maltby (18) ráesett a Penguins kapujára, de csapata nem botlott meg
Fotó: Reuters
A detroiti Kirk Maltby (18) ráesett a Penguins kapujára, de csapata nem botlott meg

A Pittsburgh számára jól indult a Detroit elleni döntő második meccse, hiszen Jevgenyij Malkin emberelőnyből szerzett góljával egy harmad után még vezetett a Penguins (az orosz csatárnak ez volt a 30. pontja a rájátszásban, amivel az első helyen áll a kanadai táblázaton), ám a folytatás már kevésbé sikerült a Pingvineknek, ugyanis ismét 3–1-es hazai győzelem született.

A címvédő Red Wings erejét az mutatja a legjobban, hogy míg a Pittsburgh játékát minden mérkőzésen alapvetően meghatározza Malkin és Sidney Crosby teljesítménye, addig a Detroit keretében egy sor olyan hokis található, aki képes meccseket eldönteni.

Ezúttal például Tomas Holmström volt az egyik nyerőember, aki szűk 13 percet töltött a jégen, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy két gólpasszt adjon.

Két asszisztot jegyzett Marián Hossa is, míg a hazai gólokat Valtteri Filppula, Justin Abdelkader és Jonathan Ericsson szerezte. Rajtuk kívül a kapus, Chris Osgood teljesítményét kell kiemelni, aki 31 védést mutatott be a találkozón.

„Fáradtan mozogtunk ezen a meccsen, ezért számomra is meglepő, hogy győzni tudtunk. Szükségünk van egy kis felfrissülésre, de Pittsburghben már jobbak leszünk” – ezt a győztes detroitiak mestere, Mike Babcock mondta az összecsapásután.

Érdekes, hogy vele ellentétben a Penguinst irányító Dan Bylsma elégedett volt tanítványai teljesítményével. „Jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, sokat lőttünk kapura, de sajnos a gólokat nem mi szereztük” – mondta Bylsma.

Az edzői nyilatkozatokat némileg megmagyarázza az egyik fontos statisztikai adat, ugyanis a meccset megnyerő Detroit „csak” 26-szor lőtt kapura, míg a 3–1-es vereséget szenvedő vendégek 32-szer próbálkoztak.

Győzelmével a Detroit 2–0-ra vezet, folytatás magyar idő szerint szerda hajnalban, Pittsburghben.

NHL. RÁJÁTSZÁS

DÖNTŐ
Detroit Red Wings–Pittsburgh Penguins 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Detroit javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik