Először rendezik Magyarországon kívül a Magyar Kupa döntőjét

Vágólapra másolva!
2007.12.28. 12:05
Történelmi esemény és népünnepély vár azokra, akik jelen lesznek a jégkorongozók Magyar Kupájának négyes döntőjén. A történelmi minősítés arra vonatkozik, hogy korábban még nem volt példa arra, hogy Magyarországon kívül rendezzék meg a kupasorozat fináléját, ezúttal viszont Csíkszereda a rendező. A népünnepélyt pedig nyugodtan megelőlegezhetjük, hiszen az elődöntőben összeméri magát a magyar élvonalbeli bajnokságban is érdekelt két erdélyi csapat, hogy aztán másnap a helyosztókon, a bronzmérkőzésen, illetve a döntőben egy magyarországi klub ellen is jégre lépjenek.
Az SC a 2006-2007-s bajnokságban éppen Újpesten tudta megszerzni a bronzérmet
Czagány Balázs
Az SC a 2006-2007-s bajnokságban éppen Újpesten tudta megszerzni a bronzérmet
Az SC a 2006-2007-s bajnokságban éppen Újpesten tudta megszerzni a bronzérmet
Czagány Balázs
Az SC a 2006-2007-s bajnokságban éppen Újpesten tudta megszerzni a bronzérmet

A csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán péntek, majd szombat délután és este rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét. A sportág története során először fordul elő, hogy az országhatárokon kívül lesz az MK fináléja.

„Nagyon vártuk ezt az eseményt – mondta Antal István, a rendező klub, az SC Csíkszereda igazgatója. – Ez az első alkalom, hogy nem Magyarország egyik jégpályája a Magyar Kupa döntőjének helyszíne. Nemcsak nekünk, hanem az egész régiónak is nagyon nagy megtiszteltetés, hogy miénk ez a lehetőség. Rendeztek itt már különféle világbajnokságokat és Román Kupát is, úgyhogy különleges előkészületekre nem volt szükség. Minden résztvevő megérkezett már, mi pedig bízunk benne, hogy jó meccseket láthat majd a közönség. Igazgatóként annyit tennék még hozzá: nekünk már az elődöntő is nagyon nehéz lesz, előbb azon legyünk túl sikerrel, aztán viszont tényleg jöhet a döntő.”

A négy résztvevő a két helyi alakulat, a magyar ob I-es éllovas SC Csíkszereda, a jelenlegi második HC Csíkszereda, a harmadik Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu, illetve a negyedik Újpest lesz.

A sors ráadásul úgy hozta, hogy az elődöntők párosítása is ez, tehát a négy társulat SC–HC, valamint UTE–DAB párosításban küzd majd azért, hogy a döntőnek is résztvevője lehessen. Ha előbbi csata nem lenne önmagában is elég izgalmas, megjegyezzük: ez egyben magyar bajnoki is lesz.

A bajnokságban kétszer találkozott egymással a két csíkszeredai csapat - harmadik összecsapásukat utólag a versenybíróság törölte -, mindkét mérkőzést az SC nyerte: az egyiket 6-2-re, a másikat éppen egy hete pénteken, 4-3-ra büntetőkkel.

Háromszor mérkőzhetett meg egymással eddig a bajnokságban az Újpest és a Dunaújváros: mindhárom találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott. Az újvárosiak mérlege jobb (4-2 otthon, 3-2 idegenben), az újpestiek egyetlen győzelmüket (3-2) viszont Dunaújvárosban aratták.

NÉGYES DÖNTŐ, CSÍKSZEREDA

ELŐDÖNTŐK (dec. 28.):
Újpesti TE Dab.Extra.hu 14:00
HC Csíkszereda SC Csíkszereda 18:00
DÖNTŐ (dec. 29.):
Az elődöntő egyik győztese Az elődöntő másik győztese 18:00
A 3. HELYÉRT (dec. 29.):
Az elődöntő egyik vesztese Az elődöntő másik vesztese 15:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik