Azt hihette, hogy ha nincs az ellenfél térfelén portugál játékos, hanem a kapusukon kívül mindenki pályán kívül tartózkodik, akkor Svájc elvégezheti a középkezdést. Ilyen szabály azonban nincs.

A játék újraindításának ugyanis csak az az ide vonatkozó feltétele, hogy a kezdőrúgást elvégző játékoson kívül a többi 21 futballista a saját térfelén tartózkodjon.

 
Vb 2018: Anglia megpróbált gólt szerezni a horvát gólöröm alatt

A 2018-as világbajnokság csoportkörének első fordulójában is felvetődött, hogy azért nem ünnepelt a portugál José Fonte (a spanyolok elleni egyenlítő gól után) és Kieran Trippier (a Tunézia elleni győztes gólt követően) a csapattal a pálya mellett, mert úgy hitték, hogy a gólt kapó fél elvégezheti a kezdőrúgást, ha a másik csapat játékosai közül senki sem tartózkodik a térfelén.

A csoportkörben Panama próbálkozott a pimasz gólszerzéssel Anglia ellen, de visszafújta a játékvezető a hirtelen akciót.

Az angol válogatott ugyanezt kísérelte meg Mario Mandzukic hosszabbításos gólját követően. Miközben a horvátok egy fotóst maguk alá temetve játszottak kicsi a rakást az angol kapu mögött, az ellenfél akciója egészen a horvát tizenhatosig tartott. Szegény Danijel Subasic egyedül nézett szembe három angollal, mire Cüneyt Cakir visszafújta a próbálkozást.

 

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

PORTUGÁLIA–SVÁJC 6–1 (2–0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 83 720 néző. Vezette: C. Ramos (mexikói)
Portugália:
Diogo Costa – Dalot, Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro – Otávio (Vitinha, 74.), W. Carvalho, Bernardo Silva (Neves, 82.) – Bruno Fernandes (Leao, 87.) – Goncalo Ramos (C. Ronaldo, 73.), Joao Félix (Horta, 74.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Svájc:
Sommer – E. Fernandes, Schär (Cömert, a szünetben), Akanji, R. Rodríguez – Freuler (Zakaria, 54.), G. Xhaka – Shaqiri, Sow (Seferovic, 54.), R. Vargas (Okafor, 66.) – Embolo (Jashari, 89.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: Goncalo Ramos (17., 51., 67.), Pepe (33.), R. Guerreiro (56.), Leao (90+2.), ill. Akanji (58.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!