Vb 2010: Van Marwijk szerint nem vehetik félvállról a szlovákokat

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 20:36
A labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében hétfő délután Hollandia Szlovákiával találkozik. A szlovákok továbbjutása sok ember számára óriási meglepetés volt, Bert van Marwijkot, a hollandok szövetségi kapitányát azonban nem érte váratlanul északi szomszédaink sikere.

„Már a világbajnokság kezdetén mondtam, Szlovákia gondot okozhat Olaszországnak, és így is lett. Ebből is látszik, nem vehetjük őket félvállról"– mondta a holland szakvezető, aki jósnak sem utolsó.

Azt is elárulta, miben kell javulniuk ahhoz, hogy továbbjussanak a negyeddöntőbe: „Ha az első két meccsen mutatott játékunkat megismételjük, nem lesz gond. Nem szabad kapkodnunk, saját játékunkat kell játszanunk. Gyorsnak kell lennünk, jól kihasználnunk az üres területeket, és tudatosan kell futballoznunk – fedte fel a nyerő lapokat Van Marwijk, aki a veszélyekre is figyelmeztette csapatát. – Kamerun ellen azt gondoltuk, simán nyerünk, akár több góllal is. Túl sokat hittünk magunkról, de tanultunk abból a mérkőzésből, még egyszer nem követjük el ugyanezt a hibát. Most már egy perc kihagyás is végzetes lehet."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik