Uruguay nyert, de Mexikó is továbbjutott

Vágólapra másolva!
2010.06.22. 16:05
null
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Uruguay 1–0-ra nyert Mexikó ellen, így az A-csoport győzteseként jutott a legjobb tizenhat közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A mexikóiaknak sem kell azonban búslakodniuk, mivel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzték a franciákat 2–1-re legyőző Dél-Afrikát, így ők is továbbjutottak.

Az egy pont a biztos továbbjutást jelentette volna mindkét fél számára, ám a mérkőzés előtt fogadkoztak, hogy a győzelemre hajtanak. Ezt diktálta a sportszerűség, de a józan ész is, hiszen a csoportot megnyerő válogatott valószínűleg elkerüli a nyolcaddöntőben Argentínát, amely minden bizonnyal a B jelű kvartett élén végez.

A győzelmi szándékot három-három, kezdőbe jelölt csatár jelezte mindkét oldalon, a hat támadóból az uruguayi Luis Suárez szerezhette volna meg a hatodik percben a vezetést, ám nagy helyzetben nemcsak a kapus, hanem a kapu mellett is elrúgta a labdát.

A második negyedóra elején Victorinót hagyák üresen a mexikóiak egy szöglet után, ám a védő föléfejelt. Andrés Guardado már sokkal jobban célzott, de nem elég jól, 30 méteres bombája a kapufán csattant.

 KASSAIÉK EZÚTTAL IS JÓL MŰKÖDTEK KÖZRE

A mérkőzés az utolsó percektől eltekintve nyugodt mederben zajlott, megkönnyítve Kassai Viktor dolgát. A magyar játékvezető asszisztensei segítségével második világbajnoki mérkőzését is gond nélkül vezette le.

Aki unalmas, békés játszadozásra számított, bizony tévedett, mivel a játékosok az átlagosnál nagyobb vehemenciával vetették bele magukat a küzdelembe, és azt követően sem vettek vissza a tempóból, hogy a másik mérkőzésen közben Dél-Afrika megszerezte a vezetést.

Uruguayi oldalon Diego Pérez felrepedt fejbőre okozott kisebb aggodalmat és bonyodalmat, de Mexikó nem tudta kihasználni, hogy ellenfele néhány percig emberhátrányban játszott.

A 43. percben Mexikó teljes létszámban volt a pályán, Uruguay azonban mégis megszerezte a vezetést! Edinson Cavani adott be a jobb oldalról, a hosszún érkező Suárez pedig a kapu jobb oldalába fejelt. 0–1

A szünetre így a dél-amerikaiak vonulhattak nyugodtabban.

A második játékrész első lehetősége Mexikó előtt adódott, Blanco távoli szabadrúgását azonban könnyedén fogta Muslera.

A másik oldalon Oscar Péreznek nagyobb bravúrt kellett bemutatnia Diego Lugano fejesénél, a kipattanóra érkező Álvaro Pereira lövését pedig az összezáró védők blokkolták.

Javier Aguirre a 63. percben kihasználta harmadik cserelehetőségét is, a veterán Cuauhtémoc Blanco helyére az ifjú titán, Javier Hernández állt be. Az egyenlítő gólt azonban nem ő, hanem az előrehúzódó Francisco Rodríguez szerezhette volna meg könnyedén, de tiszta helyzetben közelről mellécsúsztatott.

A mexikói honpolgárok kedélyállapotának javulásáról közben a francia Florent Malouda gondoskodott, 2–1-re szépítve Dél-Afrika ellen.

Mexikó ennek ellenére a saját kezébe akarta venni sorsa irányítását, szinte folyamatosan az uruguayi térfélen pattogott a labda. Eredménye azonban nem sok volt, Uruguay őrizte egygólos előnyét.

Az uruk végül harmadik mérkőzésüket is kapott gól nélkül fejezték be, így hét ponttal, csoportelsőként jutottak a legjobb tizenhat közé. Búslakodásra a mexikóiaknak sincs okuk, hiszen továbbjutottak, hiába nyert ugyanis Dél-Afrika 2–1-re Franciaország ellen, a házigazdák rosszabb gólkülönbséggel végeztek, mint Mexikó.

A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TUDÓSÍTÁS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE 
  1. Uruguay 3 2 1 4–0 +4  7  
  2. Mexikó 3 1 1 1 3–2 +1  4  
  3. Dél-Afrika 3 1 1 1 3–5 –2  4  
  4. Franciaország 3 1 2 1–4 –3  1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik