Capellónak tiszteletre kell tanítania Rooneyt

Vágólapra másolva!
2010.06.09. 20:08
null
Frank Lampard (jobbra) úgy véli, Wayne Rooney már lehiggadt (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott háza tájáról származó információk szerint Fabio Capello szövetségi kapitány elbeszélgetésre készül Wayne Rooneyval, hogy tanúsítson nagyobb tiszteletet az ellenféllel és a játékvezetővel szemben.

Az eszmecsere azért vált aktuálissá, mert az angolok hétfői felkészülési mérkőzésén Rooney sárga lapot kapott trágár beszédért, s a meccs játékvezetője, Jeff Selogilwe külön is szót kért: szerinte a Manchester United támadója hasonló magatartás esetén könnyen piros lapot kaphat a világbajnokságon.

A Times beszámolója szerint Capello nem ledorongolásra, sokkal inkább udvarias figyelmeztetésre készül, hangsúlyozva: amúgy nagyon tetszett neki, hogy Rooney a Platinum Stars elleni edzőmérkőzésen is rendkívül rámenősen és elkötelezetten futballozott.

Az angolok első ellenfele az amerikai válogatott lesz, amelynek egyik védője, Jay DeMerit nem titkolta: bár nem fogják provokálni Rooneyt, profitálhatnak lobbanékonyságából.

RIO NEM HARAGSZIK
 

Rio Ferdinand nem neheztel Emile Heskeyre azért, amiért a pénteki edzésen akaratlanul olyan sérülést okozott neki, amely miatt kénytelen volt lemondani a vb-szereplésről.

„Emile egyáltalán nem felelős a történtekért, furcsa balesetről van szó – jelentette ki Ferdinand. – Ment felé a labda, hátulról megpróbáltam szerelni, ő nem vett észre, mindketten elveszítettük az egyensúlyunkat, és teljes súlyával a térdemre zuhant.”

„Nekünk az lesz a feladatunk, hogy a pályán minél inkább megnehezítsük a dolgát, s ha ő ezen felhúzza magát, abból kétségkívül előnyünk származhat" – mondta az Angliában, a második ligás Watfordban futballozó DeMerit.

Frank Lampard, az angolok középpályása korábban figyelmeztette az amerikaiakat: Rooneyt már nem lehet felingerelni a pályán.

Capello egyébként maga is összetűzésbe keveredett a játékvezetővel a napokban, nem is egy alkalommal. Az említett hétfői gyakorló mérkőzésen azért kellett figyelmeztetni, mert elhagyta az edzők számára a kispad körül kijelölt technikai zónát.

Szerdán aztán a Guardian arról számolt be, hogy Capello a rá egyáltalán nem jellemző keménységgel teremtette le az angol edzőtáborba látogató fotósokat, akik az ablakon keresztül próbáltak felvételeket készíteni a játékosok öltözőjéről.

Az összetűzés nem tartott tovább egy percnél, ám megfigyelők szerint jól érzékelteti a delegáción belül a rajt közeledtével növekvő feszültséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik