Euro 2012: Benzema újabb fontos góljával megelőzte Thierry Henryt

Vágólapra másolva!
2011.09.03. 13:37
Karim Benzema gólt és gólpasszt ért el pénteken az albánok ellen idegenben megnyert (2–1) Európa-bajnoki selejtezőn; a francia labdarúgó-válogatott támadója a L'Équipe-nek nyilatkozva elárulta, sokat számít, hogy a szakmai stáb töretlenül bízik benne.

„Jól védekeztünk, csapatként is jól működtünk, és megpróbáltunk minél több támadást indítani. Kár a második félidő elején kapott gólért, az a hosszú indítás meglepett bennünket, de végül is mindegy, a lényeg, hogy megszereztük ezt a nagyon fontos három pontot" – mondta Karim Benzema, akiről a statisztikusok érdekes adatot bányásztak elő.

Eszerint a Real Madrid támadója 39 válogatott mérkőzés után eggyel több (13) gólt számlál, mint a francia rekorder Thierry Henry ugyanennyi fellépést követően (Henry 123 találkozón 51 gólig jutott, ennyivel francia csúcstartó). Benzema inkább a gól jelentőségét hangsúlyozta:

„Legalább olyan fontos gól volt, mint az, amelyiket Boszniában szereztem. Mostanság fizikailag és mentálisan is jól érzem magam, egyre jobban összehangolódunk a támadósorban – világította meg eredményessége hátterét a játékos, és kiemelte a bizalom fontosságát is. – Érzem a felém áradó bizalmat, amelyet szeretnék meghálálni. Teljesen természetes, hogy besegítek a védekezésben, hiszen a csapat érdekei ezt kívánják."

A D-csoportot hárompontos előnnyel vezető franciák kedden Romániában vívják következő mérkőzésüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik