„Feszültség lesz, amíg a pozíciójában marad" – Jos Verstappen lemondásra szólítja fel Hornert

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 12:38
Horner és felesége kéz a kézben jelent meg az F1-es paddockban (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bullnál versenyző Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen lemondásra szólította fel a botrányba keveredő Christian Hornert.

Nem csitul a botrány a Red Bull-csapatfőnök, Christian Horner körül: noha az anyacég kezdeményezésére elindított és független bíró által lefolytatott vizsgálat végén tisztázták a nevét, és felmentették a vádak alól, az idénynyitó Bahreini Nagydíjon újabb fordulatot vett az ügye.

Alig huszonnégy órával azt követően, hogy a „vörös bikák” közleményben tudatták, nem találták bűnösnek Hornert, akit egyik női alkalmazottja illetlen viselkedéssel vádolt, meg nem nevezett forrás 79 fájlt – köztük WhatsApp-üzeneteket, illetve képeket – osztott meg Google Drive-on keresztül összesen 150 címzettel.

A linket, valamint az állítólagos terhelő bizonyítékokat tartalmazó levelet a Formula–1 és az FIA vezetői, csapatfőnökök, számos nagy sajtóorgánum, illetőleg újságíró kapta meg, a dokumentumok hitelessége ugyanakkor egyelőre nem tisztázott, és könnyen lehet, hogy egyes anyagok Horner lejáratásának céljával készültek.

Bár Horner nem kívánta kommentálni a történteket, egyértelműsítette, továbbra is tagadja a vádakat, s mindezt megerősítve a szombati verseny előtt kéz a kézben jelent meg a feleségével, Geri Hornerrel a paddockban.

„Nem fogom kommentálni azt, mi motiválhat valakit arra, hogy ilyet tegyen – jelentette ki a leintést követően a csapatfőnök az említett képek és üzenetek kiszivárogtatása kapcsán. – A csapatomra, a családomra, a feleségemre és a versenyzésre összpontosítok. Egy hihetetlen család, feleség és csapat támogat. Mindenki kiáll mellettem az istállón belül. A versenyzésre fókuszálok, arra, hogy futamokat nyerjünk, és a tőlem telhető lehető legjobb munkát végezzem.”
A csapatfőnököt a verseny utáni sajtótájékoztatón arról is megkérdezték, hisz-e benne, hogy a folytatásban is elfoglalhatja a posztját, amire egyértelmű választ adott, és jelezte, az alakulat továbbra is egységes. 

A háromszoros világbajnok Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen ugyanakkor másképp látja a házon belüli helyzetet, és a brit Daily Mailnek nyilatkozva felmondásra szólította fel a csapatfőnököt. „Feszültség lesz, amíg Christian a pozíciójában marad. Fennáll a veszélye annak, hogy a csapat szétesik. Ez nem mehet így tovább. Robbanni fog a dolog. Az áldozatot játssza, miközben ő maga okozza a problémákat."

A címvédő édesapja Bahreinben is jelen volt, ahol a Daily Mail közlése szerint összeszólalkozott Hornerrel. Míg az idősebbik Verstappen tehát egyértelműen állást foglalt, és egyesek szerint komoly szerepe is lehetett abban, hogy február elején kiszivárgott az egész ügy, Max Verstappen a szahíri hétvége során többnyire hárította a Hornert ért vádakkal kapcsolatos kérdéseket, sőt, a csapatfőnök védelmére is kelt. 

„Ha azt nézem, hogyan működik a csapaton belül Christian, azt kell mondjam, hihetetlen csapatfőnök. Szóval abszolút, a teljesítmény szempontjából meg sem lehet kérdőjelezni. Sokat beszélek vele, és természetesen a hétvége során is teljes mértékben elkötelezett a csapat iránt" – jelentette ki még pénteken a Bahareinben pályafutása ötvenötödik győzelmét arató holland. 

20. BAHREINI NAGYDÍJ
FEBRUÁR 29., CSÜTÖRTÖK
1. szabadedzés1. Ricciardo 1:32.869
2. szabadedzés1. Hamilton 1:30.374
MÁRCIUS 1., PÉNTEK
3. szabadedzés1. Sainz 1:30.824
Időmérő1. Verstappen 1:29.179
MÁRCIUS 2., SZOMBAT
A verseny1. Verstappen, 2. Pérez, 3. Sainz
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Szaúdi Nagydíj, DzsiddaMárcius 9., 18.00
Ausztrál Nagydíj, MelbourneMárcius 24., 5.00
Japán Nagydíj, SzuzukaÁprilis 7., 7.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik