A Red Bull nem kényszeríti Verstappent a szerződése kitöltésére

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 15:50
Max Verstappen (Fotó: Getty Images)
Christian Horner, a Formula–1-es világbajnoki címvédő Red Bull csapatfőnöke kijelentette, nem fogják arra kényszeríteni háromszoros vb-győztes versenyzőjüket, Max Verstappent, hogy kitöltse 2028-ig érvényes szerződését. Közben Németországban arról cikkeznek, hogy újra veszélyben van Horner állása.

„Ahogyan minden más az életben, ez is ugyanúgy működik: egy darab papír miatt senkit nem lehet arra kötelezni, hogy valahol ott maradjon. Ha valaki nem akar velünk dolgozni és ehhez a csapathoz tartozni, akkor nem fogjuk ennek az ellenkezőjére kényszeríteni” – jelentette ki Christian Horner az autosport.com című szaklapnak adott interjúban.

Sajtóértesülések szerint a Red Bull vállalatnál és a Formula–1-es csapaton belül is hatalmi harcok dúlnak, ennek első jele volt, amikor Hornert az egyik női alkalmazott „nem megfelelő viselkedéssel” vádolta meg. Az ötvenéves szakembert később belső vizsgálat nyomán tisztázták, de az ügy nem ért véget, névtelen e-mailben ugyanis valaki bizonyítékokat küldött a nemzetközi sajtónak, valamint az F1-ben és a nemzetközi szövetségben (FIA) magas beosztásban dolgozóknak. A Red Bull aztán múlt csütörtökön felfüggesztette a munkavégzés alól a Hornert vádló alkalmazottját, ezt megelőzően viszont Jos Verstappen, a címvédő és negyedik vb-címéért hajtó Max édesapja azt nyilatkozta, a csapatfőnöknek távoznia kellene ahhoz, hogy az istálló ne „szakadjon szét”.

Nem egyedül Jos Verstappen gondolja így, Németországban a Motorsport-Total arról ír, hogy már a jövő heti Ausztrál Nagydíj előtt elküldhetik Hornert a Red Bulltól. Az vállalatot 49 százalékban birtokló osztrák tulajdonosi kör egyre határozottabban ellenzi a csapatfőnök maradását, és az 51 százalékos résszel rendelkező thaiföldi befektetők is kezdenek kötélnek állni. Az ok, hogy az Egyesült Államokban a Horner-ügy hatására rohamosan csökkennek a Red Bull eladásai, és az egyik legnagyobb áruházlánc, a Walmart azzal fenyegetőzik, hogy ha nem tesznek rendet a vállalatnál, felhagynak a márka értékesítésével – ezt pedig nem engedheti meg magának a Red Bull.

Közben Max Verstappen a szezonnyitó bahreini futam után a dzsiddai viadalon is rajt-cél győzelmet aratott, és Horner most azt mondta, teljes mértékben megbízik versenyzőjében.

„Jól dolgozik, minden rendben van vele, nincs feszültség, nincs stressz, és mindenki láthatja, hogy milyen nyugodtan kommunikál a csapatnál dolgozókkal. Mindez a pályán nyújtott teljesítményében is meglátszik, szemernyi kétségem sincs az elkötelezettségét illetően” – fogalmazott Horner.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik