Orvosa szerint Felipe Massa egy héten belül hazamehet Budapestről

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.28. 18:33
A világ sportrajongó közvéleménye továbbra is élénken érdeklődik a Formula–1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő Felipe Massa gyógyulása iránt. A vezető sportoldalak szerencsére a brazil pilóta javuló állapotáról számolhatnak be. Az alábbi hírcsokorban a ma megjelent információkat gyűjtöttük össze.
A hírek Felipe Massa javuló állapotáról számolnak be
Fotók: Action Images
A hírek Felipe Massa javuló állapotáról számolnak be
A hírek Felipe Massa javuló állapotáról számolnak be
Fotók: Action Images
A hírek Felipe Massa javuló állapotáról számolnak be

MASSA ORVOSA SZERINT PÁCIENSE EGY HÉTEN BELÜL HAZAMEHET

Felipe Massa orvosa, Dino Altmann szerint a Ferrari pilótája óráról órára jobban van, és a bal szemével sincsen nagy baj. Amikor megkérdezték, honnan ilyen biztos ebben, akkor azt felelte, hogy Massa mondta neki, és már ki tudja nyitni a szemét is.

„Három nyelven is képes válaszolni a hozzá intézett kérdésekre, tudja, mi van jobbra vagy balra, a szeme rendben van, és a látásával sincs semmi gond” – mondta Dino Altmann

Stefano Domenicali csapatfőnök is meglátogatta Massát, akinek tolmácsolta az istálló jókívánságait, és nagyon örült, hogy a brazil megismerte őt.




JEAN TODT IS MEGLÁTOGATTA MASSÁT

Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke meglátogatta a kórházban Felipe Massát. A francia szakember – aki pályázik a Nemzetközi Automobil-szövetség elnöki posztjára – nem beszélt az Állami Egészségügyi Központnál (ÁEK) várakozó riporterekkel. A nap folyamán várhatóan Stefano Domenicali, a maranellói istálló jelenlegi vezetője is felkeresi a brazil pilótát.
„Mivel egyelőre problémamentesen zajlik a rehabilitációja, akár egy héten belül otthon lehet” – nyilatkozta a globo.com brazil hírportálnak Altmann, aki valószínűleg a pilóta monte-carlói lakhelyére gondolt.

A dpa német hírügynökség szerint előfordulhat, hogy a 28 éves versenyzőt előbb Párizsba szállítják Budapestről dr. Gerard Saillant klinikájára. A francia orvos korábban olyan sztársportolókat kezelt, mint Michael Schumacher vagy Ronaldo.

Massa édesapja, Luis Antonio kifejtette, hogy ha ilyen ütemben javul a fia állapota, akkor két napon belül elhagyhatja az intenzív osztályt, bár a sérült bal szemét még mindig nem tudja kinyitni.

A pilóta – akit hétfőn vettek le a lélegeztetőgépről, és már beszélt is a családjával – a Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérőjén szenvedett balesetet: az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadó acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. Orvosai szerint Massa az idén már biztosan nem versenyezhet.




„Az állapota még romolhat, de erre szerencsére napról napra kevesebb erre az esély. Minden bizonnyal már a saját lábán hagyja el a kórházat, elképzelhetőnek tartom, hogy tíz napon belül” – mondta Bazsó Péter, az ÁEK orvos-igazgatója.

KIZÁRT, HOGY MICHAEL SCHUMACHER VISSZATÉRJEN

Kizárt, hogy Michael Schumacher versenyzőként visszatérjen a Formula–1-be, közölte Willi Weber menedzser.

„Michael nem indul Valenciában, kizárható, hogy visszatérne” – mondta Weber. Schumacher egy interjúban maga is megerősítette, hogy nem szerepel újra.

Mint ismeretes, a Ferrari Felipe Massa Hungaroringen elszenvedett súlyos balesete miatt keres pilótát Kimi Räikkönen mellé. A maranellóiak szerdán aerodinamikai tesztet terveznek Vairanóban – ekkorra eldőlhet, hogy ki lesz a másik versenyző a finn klasszis mellett. Érdekes, hogy ugyanakkor Schumacher sajtósa úgy véli, Valencia után a német világklasszis elgondolkodhat az újbóli versenyzésen – tehát még a hétszeres világbajnok saját munkatársai is ellentmondóan nyilatkoznak...



Marc Gené, a Minardi és a Williams istálló korábbi pilótája az egyik esélyes, hogy helyettesítse Felipe Massát.

Miután Schumacher menedzsere kategorikusan cáfolta a világbajnok visszatérési lehetőségét, a Ferrarinak más lehetőség után kell nézni. Úgy tűnik, hogy Gené még a Ferrari állandó tesztpilótájánál, Luca Badoernél is esélyesebb a pozícióra. Az előző hónapban a Le Mans-i 24 órás viadalon diadalmaskodó Gené szerdától aerodinamikai tesztelésen vehet részt az olasz istállónál.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik