Úgy tűnik, Valencia megfogta az isten lábát Michael Schumacherrel

Vágólapra másolva!
2009.07.31. 14:18
Miközben Felipe Massa állapota rohamosan javul, a világ Formula–1-es közönségét már Michael Schumacher visszatérése tartja lázban. A hétszeres világbajnok újbóli versenyautóba szállásának nagy nyertese a következő nagydíj helyszíne, Valencia lehet.
Michael Schumacher a napokban nemcsak a játékos kedvűeket tartja lázban
Fotó: Action Images
Michael Schumacher a napokban nemcsak a játékos kedvűeket tartja lázban
Michael Schumacher a napokban nemcsak a játékos kedvűeket tartja lázban
Fotó: Action Images
Michael Schumacher a napokban nemcsak a játékos kedvűeket tartja lázban

MASSA HÉTFŐTŐL MÁR OTTHON PIHEN

Orvosa szerint Felipe Massa, a Formula–1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő pilóta hétfőn utazik haza Brazíliába. Massa magánrepülőn fogja megtenni az utat. Ahogy Dino Altmann a Nemzeti Sportnak elmondta, a pilótát nem másik kórházba, hanem Sao Pauló-i otthonába szállítják.

Valencia megfogta az isten lábát. Ez volt a legvisszafogottabb mondat, amellyel a spanyol lapok kommentálták a hírt, amely szerint Michael Schumacher úgy döntött, visszatér a száguldó cirkuszba, és helyettesíti a sérült Felipe Massát a Ferrarinál. Érthető a lelkesedésük, főleg ha abból indulunk ki, amit Frank Tamás, a Hungaroring alelnöke mondott, hogy az ő cégüknél csak az éjszaka folyamán több mint ötszáz jegyet rendeltek Valenciára. S ez csak egy iroda…

Szavazás

Ön mit vár Michael Schumacher visszatérésétől?

  • Visszajön és megmutatja, ki a király
  • Ennyi felkészülési idővel nem szabad túlzott elvárásokat támasztani vele szemben
  • Ha több futamot kap, jó teljesítményt nyújt
  • Ez már nem neki való...
Írja be az itt látható számot!
Szóval Schumacher döntése fenekestül felforgatta az F1 amúgy sem éppen nyugodt világát, pedig a hétszeres világbajnok német még egyetlen árva métert sem tett meg az idei Ferrarival. Mi lesz, ha autóba ül?! Nos, erre a versenyhétvége előtt túl sok esélye nincs a teszttilalom miatt, talán csak egy egyenesben mehet oda-vissza, de egyelőre nem is ez a legfontosabb számára, hanem a speciális edzések, amelyek segítségével újra formába lendül. „Annál jobb nem történhetett a Formula–1-gyel, mint hogy a bátyám visszatér” – mondta Ralf Schumacher, s rajta kívül Lewis Hamilton is nagyon várja már, hogy a pályán lássa a németet, ő ugyanis sohasem versenyzett ellene.

„Izgalommal tölt el a lehetőség, hogy Michael Schumacher visszatér a Formula–1-be, mert ő a valaha volt egyik legnagyobb versenyző, jó lesz küzdeni ellene. Milliók várják, hogy jöjjön, és az is nagy kiváltság, hogy versenyezhetek vele” – mondta Hamilton, aki akkor talán még nem is tudta, hogy Fernando Alonso is ott lehet a riválisai között, ugyanis augusztus 18-ára összehívták azt a fellebbviteli testületet, amely dönt a Renault ügyében. (Mint ismeretes, a francia istállót azért tiltották el a következő futamon való indulástól, mert Alonso kereke lerepült a Magyar Nagydíjon, s bár a pilóta észlelte a veszélyt, a csapat semmit sem tett...)

A világbajnokságot vezető Jenson Button is hozzászólt a Schumi-ügyhöz: „Bátor dolog volt tőle, hogy vállalta ezt a nagy kihívást. Még mindig fiatal, a negyven év nem idős kor, ezért gondolom, hogy versenyképes.”

Ismét Formula–1-es autóban: Schumacher a mugellói pályán tesztel a 2007-es Ferrarival
Fotó: Reuters
Ismét Formula–1-es autóban: Schumacher a mugellói pályán tesztel a 2007-es Ferrarival
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik