Massa a Magyar Nagydíjról: Pedig ez az én versenyem lehetett volna…

Vágólapra másolva!
2009.07.29. 16:49
A hírek szerdán a Formula–1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén súlyos balesetet szenvedő Felipe Massa javuló állapotáról számoltak be. A brazil pilóta már mozoghatott egy keveset, rendszeresen kommunikál családtagjaival, sőt orvosa kijelentette, hogy fog még ő versenyezni. Az alábbi hírcsokorban a ma megjelent információkat gyűjtöttük össze.
Massa jó formában érezte magát a Magyar Nagydíj előtt
Fotók: Action Images
Massa jó formában érezte magát a Magyar Nagydíj előtt
Massa jó formában érezte magát a Magyar Nagydíj előtt
Fotók: Action Images
Massa jó formában érezte magát a Magyar Nagydíj előtt

SCHUMACHER IS BUDAPESTRE ÉRKEZHET

Kedden a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is felhívta Felipe Massát. A korábbi német versenyző telefonos beszélgetésük során együttérzéséről biztosította Massát, és mielőbbi felépülést kívánt neki.

Brazil lapok arról adtak hírt, hogy Schumacher a napokban valószínűleg Magyarországra látogat.
Megjött az étvágya Felipe Massának, a Ferrari brazil pilótájának, aki a Formula–1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén szenvedett súlyos balesetet. „Felipe először mondta, hogy éhes, és szeretne enni valamit – mondta a globo.com brazil hírportálnak a versenyző mellett tartózkodó édesapja. – Egyelőre azonban nem vehet magához szilárd táplálékot.”

Luis Antonio Massa hozzátette, hogy fia sem a hungaroringi futamra, sem a szerencsétlenségre nem emlékszik, és hogy akár már csütörtökön átvihetik egy párizsi magánklinikára. Hogy azután Sao Pauló-i otthonában vagy monte-carlói lakhelyén folytatja-e a lábadozást, még nem döntötték el.

A tavalyi világbajnokságon második helyen záró pilótát szombaton az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadó acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az Állami Egészségügyi Központ Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták. Massa a végtagjait mozgatni tudja, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival, akik vasárnap érkeztek a magyar fővárosba.




A Nemzeti Sport értesülései szerint Felipe Massa, ha rövid időre is, elhagyhatja az intenzív osztályt az Állami Egészségügyi Központban. Az ÁEK orvosai hivatalosan nem erősítették meg az információt. A Ferrari pilótáját délután ismét meglátogatja a maranellóiak első embere, Luca di Montezemolo.

Orvosa szerint Massa újra autóba pattanhat
Orvosa szerint Massa újra autóba pattanhat



Dino Altmann, a brazil pilóta orvosa szerint páciense visszatérhet az autóversenyzők közé. „Nincs kétségem afelől, hogy Felipe újra versenyezni fog, biztos vagyok ebben” – jelentette ki határozottan az olasz La Gazzetta dello Sport újságírójának az orvos, aki nem gondolta, hogy Massa ilyen hamar talpra áll.

„Az erőállapota továbbra is gyenge, ám az élete már nincs veszélyben. A kezdettől fogva úgy gondolom, hogy a traumája nem olyan súlyos, mint ahogy eltúlozva mondták, ám a legutóbbi órákban olyan szépen javult, hogy az minden várakozásunkat felülmúlja.”





Az AFP hírügynökség értesülései szerint már minden probléma nélkül tudja mozgatni végtagjait Felipe Massa.

Az Állami Egészségügyi Központ egyik orvosa elárulta a hírügynökségnek, hogy Massa belső sérüléseket is szenvedett hungaroringi baleseténél, amikor a biztonsági öv valósággal ülésébe préselte a versenyzőt.

Massa húgyhólyagja és epehólyagja kapott a nevének elhallgatását kérő orvos szerint „komoly sokkot”, és ennek következtében epegyulladással kezelik, de a brazil pilóta általános egészségi állapota továbbra is szépen javul.

A rohamosan javuló állapotú Felipe Massa már járkálni is tudott a kórházban, sőt érdeklődött a Magyar Nagydíj végeredménye felől.

Amikor a Ferrari pilótája megtudta, hogy Lewis Hamilton győzött Kimi Räikkönen előtt, így reagált: „Pedig ez az én versenyem lehetett volna…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik