Massa: Istennek és a magyar orvosoknak mondok köszönetet

Vágólapra másolva!
2009.08.03. 13:51
Kilenc nappal azután, hogy Felipe Massa súlyos, életveszélyes balesetet szenvedett a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, már ismét a versenyzés körül forognak gondolatai. A Ferrari brazil pilótája hétfőn elhagyta Magyarországot, hogy hazatérjen Brazíliába, és először adott interjút balesete óta.
Massa hétfőn elhagyta Budapestet
Massa hétfőn elhagyta Budapestet
Fotó: Blikk / Veres Viktor
Massa hétfőn elhagyta Budapestet
Massa hétfőn elhagyta Budapestet
Massa hétfőn elhagyta Budapestet
Fotó: Blikk / Veres Viktor
Massa hétfőn elhagyta Budapestet

„Nem emlékszem semmire az egészből, ezért az orvosoknak mindent el kellett magyarázniuk” – mondta a brazil pilóta, aki először adott interjút súlyos balesete óta.

MASSÁT AZ ALBERT EINSTEIN KÓRHÁZBA SZÁLLÍTJÁK

A brazil O Globo című brazil lap internetes oldala szerint a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett Felipe Massát a Sao Paulo-i Albert Einstein Kórházba szállítják, ahol két napig megfigyelik. A lap beszámolója szerint a pilóta helyi idő szerint késő délután érkezik meg Sao Paulóba a Guaralhos Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan helikopterrel az Albert Einstein Kórházba szállítják. A lap információi szerint Massa kedden rutinellenőrzésen vesz részt, majd két napig még megfigyelik, és azt követően hagyhatja csak el a kórházat.
„Amikor találkoztam Robbal (Rob Smedley, Massa versenymérnöke – a szerk.), megkérdezte, emlékszem-e Rubensre, de az utolsó dolog, amire vissza tudok emlékezni, hogy mögötte mentem a gyors köröm végén a Q2-ben, aztán üresség. Nehéz elmagyarázni” – mesélte Massa.

„Sokkal jobban érzem magam, és olyan hamar fel akarok épülni, amilyen gyorsan csak lehetséges, hogy ismét visszaülhessek a Ferrari volánja mögé” – jelentette ki a pilóta, akinek gondolatai már most a versenyzés körül forognak.

Massa természetesen nem feledkezett meg azokról sem, akik támogatták és segítették az elmúlt napokban. „Először is Istennek szeretnék köszönetet mondani. Ezt követően a Hungaroring és az Állami Egészségügyi Központ orvosainak, akik nagyon sokat tettek értem; majd Dino Altmannak, aki a családommal jött át Brazíliából, és fantasztikus volt az elmúlt napokban.”

„Rajtuk kívül szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki imádkozott értem, esetleg üzenetet írt a honlapomon vagy a Ferrari oldalán, és abban reménykedett, hogy minden jól alakul. Nagyon sok ember írt, közülük sokan nem is érdeklődnek a Formula–1 iránt, csak hallották, hogy mi történt velem: köszönöm nekik, és szeretném, ha tudnák, hogy én is imádkozom értük. Én is ezt teszem, ha másik pilóta szenved balesetet: imádkozom, hogy minden rendben legyen” – emlékezett vissza Massa.

A brazil pilótát a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyettesíti a következő, valenciai futamon, és Massa ezzel kapcsolatban is elmondta véleményét.

„Michaelnek nincs szüksége a tanácsaimra. Nagyon sokat segített nekem, amikor együtt versenyeztünk. Tudja, hogyan kell győzni, s biztos vagyok benne, mindenki örül, hogy viszontlátja a pályán. Persze azt remélem, hogy a lehető leghamarabb visszaveszem tőle a helyemet.”

A TÉMÁVAL BŐVEBBEN FOGLALKOZIK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik