Javul Felipe Massa állapota, a pilóta képes passzív kommunikációra

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2009.07.27. 12:42
Felipe Massát továbbra is altatásban tartják, de a legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén balesetet szenvedő brazil pilóta már képes a passzív kommunikációra.
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke is meglátogatta Felipe Massát
Fotó: Action Images
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke is meglátogatta Felipe Massát
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke is meglátogatta Felipe Massát
Fotó: Action Images
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke is meglátogatta Felipe Massát

MASSA BELSŐ SÉRÜLÉSEKET IS SZENVEDETT

Továbbra is altatásban tartják Felipe Massát, a Formula–1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedő pilótát. Bazsó Péter, a brazil versenyző kezelőorvosa a Magyar Televízió vasárnap esti híradójában elmondta, a pilóta nyílt koponyatörést szenvedett, és az ütés következtében belső sérülései is keletkeztek.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn reggel arról beszélt, hogy valószínűleg nem sérült meg Massa homloklebenye és agya.

„Semmiféle, aggodalomra okot adó jelet nem fedeztek fel az orvosok, de még korai bármilyen kijelentést is tenni. Kezét és lábát mozgatni tudja és kommunikál, ám még nem vagyunk a gyógyulásnak abban a fázisában, hogy bármilyen kijelentést felelősséggel tehessünk."

Bocskai szerint a pilóta képes a passzív kommunikációra: „Ez azt jelenti, hogy amikor kérdezik, válaszol, jelez. Ez mindenképpen biztató, ám lassú felépülés vár a pilótára."

MASSA BALESETE



MASSA ORVOSA SZERINT NINCS ÉLETVESZÉLYBEN A PILÓTA

Vasárnap a 28 éves pilóta családtagjain kívül a magyar fővárosba érkezett Massa orvosa, Dino Altmann is, aki azt mondta, hogy a versenyző agyszövete nem károsodott. Hozzátette: a kezelőorvosok arról tájékoztatták, hogy a beteg agyi idegszövetében kisebb ödéma keletkezett. Altmann megfogalmazása szerint Massa állapota súlyos, de nem életveszélyes.

Hétfőn Budapestre érkezik a Fiat és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, hogy meglátogassa a kórházban a Forma–1-es csapat szerencsétlenül járt pilótáját, a brazil Felipe Massát.

Felipe Massa 2002 óta versenyez az autósport elitkategóriájában, eddig 116 futamon indult, 11 alkalommal intették le elsőként, és 15-ször rajtolt az élről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik