Jól sikerült Massa műtétje, de továbbra is életveszélyes az állapota

Vágólapra másolva!
2009.07.25. 18:18
Jól sikerült Felipe Massa műtétje, de a Ferrari pilótája továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van, mesterséges altatásban tartják. A brazil versenyző fejének egy egykilós rugó csapódott neki, amely Rubens Barrichello autójának hátsó felfüggesztéséről esett le. A Ferrari színeiben a vasárnapi futamon csak Kimi Räikkönen áll rajthoz.
Már ekkor lehetett sejteni, hogy Massának súlyosak a sérülései
Fotó: Reuters
Már ekkor lehetett sejteni, hogy Massának súlyosak a sérülései
Már ekkor lehetett sejteni, hogy Massának súlyosak a sérülései
Fotó: Reuters
Már ekkor lehetett sejteni, hogy Massának súlyosak a sérülései

Már a baleset utáni képeken látható volt, hogy Massa feje vérzik, ám az állapotáról akkor még nem lehetett pontos információkat kapni.

Az Állami Egészségügyi Központban (ismertebb nevén Honvéd Kórház) elvégzett vizsgálatok aztán kimutatták, hogy arc-, illetve homlokcsonttörést szenvedett. Ezeket és az elülső homloklebenyét azonnal meg kellett műteni, nehogy még súlyosabb agyödéma alakuljon ki nála.

Az operáció jól sikerült, de továbbra is súlyos, életveszélyes állapotban van Massa, akit lélegeztetőgépen tartanak, és a mesterséges altatásból vasárnap próbálják felébreszteni.

A Ferrari így csak egy pilótával, a hetedik helyről induló Kimi Räikkönennel áll rajthoz a vasárnapi futamon.

A brazil versenyző az időmérő edzésen rohant bele a gumifalba, miután a Rubens Barrichello autójának hátsó felfüggesztéséről leszakadt egykilós rugó fejen találta. Ezt követően ugyan – amikor az autóból kivették – magánál volt, de a mentőhelikopterben ismét elvesztette az eszméletét.

Az időmérőről szóló cikkünket ide kattintva olvashatják.

Az MTI szerint a Ferrari szombaton késő este az orvosok közlése ellenére cáfolta, hogy pilótája életveszélyben lenne. Luca Colajanni, az olasz istálló szóvivője azt mondta: Massa állapota kielégítő.

MASSA BALESETE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik