Schumacher javasolhatta az extrém gumikat Räikkönennek

Vágólapra másolva!
2009.04.06. 18:36
Címkék
Német lapok szerint a hétszeres világbajnok pilóta, Michael Schumacher javasolta, hogy a Formula–1 vasárnapi, Malajziai Nagydíján a 18. körben a száraz pályán extrém esős körülményekhez való gumit szereljenek fel a Ferrari boxába érkező Kimi Räikkönen autójára. Az ügyben érintettek nem kommentálják egyelőre a történteket.
Schumi lehet, hogy ezt csúnyán elszámolta...
Fotó: Action Images (archív)
Schumi lehet, hogy ezt csúnyán elszámolta...
Schumi lehet, hogy ezt csúnyán elszámolta...
Fotó: Action Images (archív)
Schumi lehet, hogy ezt csúnyán elszámolta...

A hétvégén megrendezték az idei Formula–1-es világbajnokság második futamát, a Malajziai Nagydíjat. A sepangi aszfaltcsík fölött már a rajt előtt vészjóslóan sötét felhők gyülekeztek, és a verseny 21. körében rá is kezdett az égi áldás.

A Ferrarinál taktikázni próbáltak, hiszen Kimi Räikkönent néhány körrel korábban kihívták a boxba, és felszerelték rá az extrém esőbe használandó gumikat, amivel kockázatot vállaltak: ha valóban elkezdett volna esni az eső másfél, két körön belül, akkor jelentős előnyre tehetett volna szert a komplett mezőnnyel szemben.

A húzás azonban nem jött be, mert mire elkezdett esni, az extrém gumi a száraz pályán elvesztette a tapadását, így a 2007-es világbajnok a mezőnnyel együtt mehetett be újabb extrémvizes abroncsért.

A német Bild szerint a Ferrari főtanácsadója, a sportág legeredményesebbje, Michael Schumacher maga javasolta, hogy Räikkönen fáradjon be a vizes abroncsért a boxba, holott az eső még nem esett.

A sokak által minden idők három legjobb esőmenő pilótája közé számított Schumacher a futamot követően azt mondta a német RTL-nek, hogy „lottóztunk egyet, de sajnos nem nyertünk semmit”, ám további kérdésekre nem válaszolt. Räikkönen a 14., csapattársa Felipe Massa a 9. helyen fejezte be a hatalmas eső miatt a 32. kör végén leállított futamot.

A malajziai hétvége amúgy sem kerül be a Ferrari históriáskönyvének arany oldalaira, miután – Ausztráliához hasonlóan – ez alkalommal sem szerzett pontot az olasz istálló. A maranellóiak egyébként utoljára a 2005-ös idény során nem tudtak két egymást követő versenyen pontot szerezni, akkor a török és az olasz futamot zárta nullával Schumacher és Barrichello.

Az elmúlt hétvégén egyébként nem csak a versenyt szúrta el a Stefano Domenicalli irányította istálló. Az időmérő első szakaszából nem jutott tovább Felipe Massa: a csapat kiküldte egy gyors körre, ám a korábbiakkal ellentétben ez nem volt elegendő, hogy bejusson a brazil az első 15 közé – állítólag ez is Schumi lelkén szárad...

Mindenesetre a csapatvezető levonta a konzekvenciákat és ennek nyilatkozatában hangot is adott – erről bővebben ide kattintva olvashatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik