Kosárlabda: Mészáros Ágoston a fejlődés jegyében tért haza a ZTE-hez

Hornyák Balázs utanpotlassport.huHornyák Balázs utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.10. 09:02
null
A 18 éves kosárlabdázó, Mészáros Ágoston korábban az egyik madridi akadémián is töltött el éveket, az előző évadban pedig szintén Spanyolországban, Elchében játszott, amely után viszont idén nyáron úgy döntött, hazatér és Zalaegerszegen folytatja.

Egy évvel ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Mészáros testvérek belevágtak a közös spanyol kalandba: Ágoston (18) és húga, Ágota (17) közösen nagy fába vágta fejszéjét, amikor a múlt nyáron hátrahagyva hazai klubjukat mindketten Spanyolországba, a CBI Elche kosárlabda-akadémiájára igazoltak. A külföldön töltött előző évad után aztán Ágoston – aki egyébként 2020 és 2022 között már két évet töltött a Real Madrid partner akadémiáján, a Zentro Basket Madridnál – úgy döntött, hogy hazatér, és a Zalakerámia ZTE KK csapatához szerződik. (Egyébként vele egy időben Ágota is hazajött, ő jelenleg a Győr felnőtt első osztályú együttesében játszik.)

– árulta el Mészáros az Utánpótlássportnak. – Azonban időközben úgy alakult, hogy az új idényben rám elsősorban az ötödik ligás második számú felnőttcsapatban számítottak volna, én pedig szerettem volna már egy szinttel feljebb, a negyedosztályban szereplő első csapatunkban bekerülni a rotációba, és magasabb szinten játékperceket kapni. A jó kapcsolat megmaradt az elcheiekkel, de ennek fényében a fejlődésem érdekében jobbnak láttam, ha ezt a szezont inkább máshol kezdem meg.

Zalaegerszegen töltöttem a gyerekkorom java részét, nekem ez a város az otthonom, ráadásul még nagyon fiatalként, az előkészítő korosztályban éppen a ZTE-ben kezdtem el kosarazni, szóval nagyon jól ismerem a korombeli srácokat."

Mészáros Ágoston Forrás: Zalakerámia ZTE KK

„Majd az történt, hogy most nyáron mielőtt a 3x3-as válogatottal elkezdődött volna a felkészülés, itthon Zalaegerszegen edzettem, beálltam az U19-esek és U21-esek közé, és május elejétől június közepéig mintegy másfél hónapon át velük közösen készültem. Igazából ezek után vetődött fel konkrétan, hogy maradok itt a klubnál, majd hosszas gondolkodás után végül tényleg ez tűnt a logikus döntésnek is, mivel

Megvan a terepem arra, hogy fizikailag erősödjek és taktikailag képezzem magam a nagyok között, ugyanakkor közben ezeket kamatoztatni is tudom az utánpótlásban, és megkapom a lehetőséget arra, hogy kibontakoztassam a tudásom, és fontos szerep hárul rám mindkét korosztályban."

Ágoston az U21-es bajnokság legutóbbi fordulójában a Sopron például 28 pontos teljesítménnyel vétette észre magát, mellé pedig 5-5 gólpasszt és lepattanót is beletett a közösbe. Reméli, mihamarabb a felnőttélvonalban is bemutatkozhat.

(Kiemelt kép forrása: ZTE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik